Kurbanlık fiyatları düşündürüyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşlar kurban kesme planlarını gözden geçiriyor. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksekliği, pek çok kişiyi endişelendiriyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, bayram planları yapan vatandaşlar kurban fiyatları nedeniyle endişe içinde. Bu yıl kurbanlık fiyatları, kilosuna ve cinsine göre büyük farklılıklar gösteriyor. En az kurbanlığın fiyatı 13 bin TL olarak açıklanırken, küçükbaş hayvanlarda kilogram fiyatı 250 TL ile 300 TL arasında, büyükbaş hayvanlarda ise kilogram fiyatı 280 TL ile 340 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Bu da küçükbaş kurbanlık için en az 13 bin TL, büyükbaş hayvanlar için ise 30 bin TL civarında bir maliyeti ortaya koyuyor. 2024 yılı için küçükbaş kurbanlık fiyatları 13 bin TL ile 20 bin TL arasında, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 30 bin TL ile 800 bin TL arasında değişiklik gösterecek. Öte yandan, bayramı ve dini vazifelerini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, hem bilet fiyatlarından hem de kurbanlık fiyatlarından şikayetçi..

“İMKANI OLMAYAN KURBANLIK ALAMAYACAK”

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık fiyatlarındaki artış vatandaşların endişelerini artırıyor. Akrabalarıyla büyükbaş hayvan hisse olarak kurban alan Fahri Atçeken, bu yılki fiyatların geçen seneye göre önemli ölçüde yükseldiğini ifade etti. Atçeken, "Bu sene Kurban Bayramı inşallah tüm İslam alemi adına hayırlara vesile olur. Bizler, aile olarak bu sene büyükbaş hayvan keseceğiz. Akrabalarla hisse bedeli olarak kurbanımızı yaklaşık 1 ay öncesine kadar almıştık. Önümüzdeki günlerde hayvan pazarına giderek bir başka akrabamıza kurbanlık alacağız. Kurban pazarındaki fiyatları merak ediyoruz. Fiyatlar bu sene pahalı olarak gözüküyor. Son yıllarda hayvan pazarı kurulmadan önce tanıdık besiciden hayvanlık alıyoruz. 5 aile olarak hisseye ortak olarak aldık, kişi başı hisse bedeli 20 bin TL’ye aldık. Bu sene kurbanlık fiyatlarında bir artış var. Besiciler de haklı olarak artan yem fiyatlarından ve diğer maliyetlerden dolayı fiyatlarına ister istemez zam yapıyor. Bu sene imkanı olmayan vatandaş nasıl kurbanlık alacak? Gerçekten zor bir durum" dedi.

“EMEKLİLER OLARAK KURBANLIK ALMAKTA ZORLANIYORUZ”

Emekli maaşının 15 bin TL olduğunu belirten İsmet Yıldırım, bu yıl kurbanlık alamayacaklarını söyledi. Yıldırım, verilen bayram ikramiyesinin ancak bayramlık elbiselere ve şeker ile çikolataya yetebileceğini ifade etti. Yıldırım, "Biz emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verilecek. Benim maaşım 15 bin TL, toplamda 18 bin TL ediyor ama bu parayla kurbanlık alsak, bayram için harcayacak paramız kalmayacak. Bizim bugün almış olduğumuz maaşla kurban bile kesemeyiz. Alıyoruz 15 bin lira maaş ve bir kurbanın maliyeti 25 bin lira, nasıl keseceğiz? Bilmiyoruz. Bize verilen 3 bin lira ikramiye ile ne yapacağız? Her şey pahalı olmuş. Bu sene bizim durumda olan birçok emekli arkadaşım kurbanlık almakta zorlanacak" diye konuştu.

“FİYATLAR BİZİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR”

Kurbanlık fiyatlarının çok pahalı olduğunu ve bunun yanı sıra da otobüs biletlerinin afaki şekilde zamlandığını belirten İbrahim Bulut, "Ben burada hem çalışıyor hem de okuyorum. Bu sene kurban almak için aileme para yolladım. Daha önce yolladığım parayla kurbanlık alabilirken şimdi alamıyoruz. Fiyatlar bir önceki senelere göre çok pahalı. Daha önce aile tek başımıza kurbanlık alırken son yıllarda hisse olarak alıyoruz. Bir diğer sorun ise otobüs biletleri. Onlar da çok pahalı durumda. Memlekete gitmek için 1500 TL üzerinde bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor ve bunun dönüşü de var. Böyle olunca memlekete gitmek için 4 bin lira gibi bir para harcamak gerekiyor. Durum böyle olunca kurbanlık ve bilet fiyatları bizleri kara kara düşündürüyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri