İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, sağlık sunumunun yerinde verilmesi hedefi doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayarak, “Amacımız, vatandaşlarımızın Konya veya çevre illere gitmeden her türlü sağlık hizmetine yaşadıkları bölgede ulaşabilmesidir” dedi. Anjiyo ünitesinin bölge halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynayacağını belirten Prof. Dr. Koç, "Hastanemizde, alanında uzman doktorlarımız ve deneyimli sağlık personelimizle her gün birçok hastaya şifa dağıtıyoruz. Yeni anjiyo ünitemizle birlikte, kalp ve damar hastalıkları tedavisinde daha etkili ve hızlı müdahalelerde bulunabiliyoruz. Bu da hastalarımızın sağlıklarına kavuşma sürecini hızlandırıyor." dedi.
Anjiyo ünitenin kapasitesini daha da artırma adına çalışma yaptıklarını da ifade eden Prof. Dr. Koç, “Anjiyo ünitenin kapasitesini artırmayı planlıyoruz. Böylece daha fazla hastanın bu hayati öneme sahip tedaviye erişebilmesini hedefliyoruz” diyerek anjiyo ünitesinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
“KALP SORUNLARINDA SEVK DÖNEMİ ESKİDE KALDI”
Kalple ilgili sorunlarda sevk döneminin Kulu ilçesi için artık eskide kaldığını ifade eden Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Karabulut, anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte kalp ve damar hastalıkları tedavisinde önemli bir adım atıldığını vurguladı.
Ünitenin, Kulu ve çevre ilçelerden gelen hastalara hizmet verdiğinin altını çizen Başhekim Karabulut, “Anjiyo işlemleri için büyük şehirlere gitmek zorunda kalan hastalar artık bu hizmeti kendi bölgesinde alabiliyor. Bu da hem hastalar hem de yakınları için büyük bir kolaylık sağlıyor” diye konuştu.