Selçuklu’da sporun merkezi haline gelen yaz spor okulları yoğun katılımın ardından sona erdi. 24 Haziran'da başlayan eğitimler, 1 Eylül 2024 itibariyle tamamlandı. 38 tesis ve 55 spor salonunda gerçekleştirilen programlarda 175 antrenör görev aldı. Yaz spor okullarında yetenekleri keşfedilen öğrenciler, gelecekte lisanslı sporcu olarak müsabakalara katılma fırsatı yakalıyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde yetişen birçok milli sporcu da bu okullardan çıkarak önemli başarılara imza attı. 2024-2025 Kış Spor Okulu kayıtları 11 Eylül 2024'te başlayacak. Yaz spor okullarında; yüzme, tenis, basketbol, futbol, voleybol, cimnastik, tekvando, wushu, kick-boks, okçuluk, karate, satranç, masa tenisi, judo ve güreş olmak üzere 15 farklı branşta eğitimler verildi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptıkları spor yatırımlarının çocukların başarılarıyla taçlandığını belirterek, gelecekte daha fazla sporcunun yetişeceğini söyledi.
SELÇUKLU BELEDİYESPOR VE KONYASPOR ARASINDA GÜÇLÜ ALTYAPI İŞ BİRLİĞİ
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor’un Türkiye genelindeki en iyi altyapı çalışmalarından birine sahip olduğunu vurguladı. Başkan Pekyatırmacı, “ Konyaspor ile yapılan iş birliği Konya futbolu için büyük bir adım. Bu başarılar Konya için önemli bir ufuk açıyor. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ile bu konuda hakkında görüşüyoruz, o da bu projeye ilk günden itibaren büyük ilgi ve heyecan gösterdi. Konyaspor'da altyapıda ciddi çalışmalar başlattı. Altyapıda başlatılan çalışmalar önemli. Türkiye genelinde takımlarımız büyük başarılar elde etti. Bu başarılar tesadüfi değil, büyük bir emek ve gayretin sonucu. Konyaspor altyapısıyla önemli bir iş birliği yaparak bu başarıları daha ileriye taşıyacağız. Cumhurbaşkanımızın Başakşehir'deki futbol akademisi açılışında belirttiği gibi, kendi gençlerimizle futbol altyapısını güçlendirmek ana hedefimiz. Selçuklu Belediyespor’un altyapısından yetişen yetenekli sporcuları Konyaspor’a kazandıracağız. Amacımız bu çocukların profesyonel takımlara kazandırılması. Konyaspor’a başarılı sporcular gönderip, akademi sürecinde profesyonel futbola hazırlanmalarını sağlayacağız. Konyaspor’un altyapısından yetişen birkaç oyuncu Süper Lig’de forma giyerse, bu durum Konya futbolu için büyük bir sıçrama olacaktır" diye konuştu.
YAZ SPOR OKULLARINDA FUTBOL EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Başkan Ahmet Pekyatırmacı, yaz spor okullarında futbol eğitimi gören 2.843 çocuğun olduğunu ve antrenörlerin her biriyle yakından ilgilendiğini belirtti. Pekyatırmacı, “Eğer altyapıdan bir futbolcu Konyaspor’da oynamaya başlarsa, seyirci sayısının iki katına çıkacağına inanıyorum. Taraftar, kendi şehrinin oyuncusunu sahiplenecek. Her yıl altyapıdan bir oyuncunun A takıma kazandırılması, kulübe önemli gelir sağlayabilir. Bu futbolcular geliştikçe teklif alacaklar ve kulüp oyuncu satışından kazanç elde edecek. Arda Güler bunun en güzel örneği. Taraftarlar onu izlerken sahipleniyor. Bizim yaz spor okullarında şu anda 2.843 çocuk futbol eğitimi alıyor. Her yaş grubundan çocuklarımız var ve antrenörlerimiz onlarla birebir ilgileniyor. Çocuklarımız her yıl gelişiyor. Amacımız, bu çocukları U16 ve U17 seviyelerine kadar yetiştirmek ve ardından Konyaspor altyapısına kazandırmak. Konyaspor’un yapması gereken, bu yetenekleri bir üst seviyeye çıkaracak çalışmaları hayata geçirmek. 15-16 yaşlarındaki çocuklardan bir yıldız çıkabilir” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARI DAHA İYİ DEĞERLENDİRME FIRSATI BULACAĞIZ”
Yapımı devam eden Sporcu Yetiştirme Merkezi ile mevcut kapasitenin iki katına çıkarılacağını belirten Pekyatırmacı, “Şu anda Selçuklu Belediyesi Spor Okulları’nda 13 bin 103 öğrenci spor eğitimi alıyor, ancak bu sayı kapasite sınırlamaları bu seviyede. Şehirde genç nüfus çok fazla ve spora büyük bir ilgi var. Sadece yaz döneminde 13 bin 103 çocuğa, 15 farklı branşta eğitim veriyoruz. Ancak kapasitemiz sınırlı olduğu için bu sayıda kalıyoruz. Müracaat edenlerin sayısı ise 30 binin üzerinde, yani dışarıda bekleyen 20 bin çocuk daha var. Bu çocukları da sürece dahil edebilmek adına Sporcu Yetiştirme Merkezi inşa ediyoruz. 38 tesis ve 55 salonda verdiğimiz hizmete ek olarak, bu merkez tamamlandığında aynı anda 1.200 çocuk spor yapabilecek. Sporcu merkezinde günlük 5 ila 6 bin çocuğa hizmet verecek ve böylelikle yetenekli sporcuların seçimi için daha geniş bir havuz oluşturulacak. Sporcu merkezimizle, spora katılımı artıracak, altyapımızı güçlendirecek ve yetenekli çocukları daha iyi değerlendirme fırsatı bulacağız” şeklinde konuştu.
“200’ÜN ÜZERİNDE MİLLİ SPORCUMUZ VAR”
Selçuklu Belediyesi Spor Okulları’nda antrenörlük yapanların büyük kısmının kendi bünyelerinde yetişen sporculardan oluştuğunu belirten. Pekyatırmacı, “ Sporcu merkezinde amacımız olimpiyatlara hazırlık merkezlerine yetenekli sporcular kazandırmak. Buradaki hedefimiz, profesyonel futbolcu yetiştirmek değil, profesyonel olma potansiyeline sahip yetenekleri keşfetmek ve hazırlamak. Avrupa’da çocuklar küçük yaşta keşfedilip 10 yıllık bir çalışma sonrasında olimpiyatlara hazırlanıyor. Biz de aynı vizyonla hareket ediyoruz. Şu anda spor okullarımızda eğitim veren antrenörlerin çoğu, 6-7 yaşlarında bizde spora başlamış, branşlarını seçip lisanslı sporcu olmuş ve ardından milli sporcu olarak BESYO’dan mezun olup antrenörlük yapmaya başlamış kişilerden oluşuyor. Şu anda Selçuklu Belediyesi’nde 200’ün üzerinde milli sporcumuz var” açıklamasında bulundu.
ABDULĞANİ ÇİFTÇİ