Konyalı firmanın başarı hikayesi! 50 metrekare dükkandan dünya pazarına!

1979 yılında kurulan Doğrular Ev Ürünleri, Türkiye'nin önde gelen üretim firmalarından biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. İcra Kurulu Üyesi Hasan Özkan, firmanın dünya çapında tanınan bir marka olmasından büyük gurur duyduklarını belirtti.

Temelleri Konya’da atılan ve 1979 yılında Meram Sanayi bölgesinde mütevazı bir dükkânda üretime başlayan Doğrular Ev Ürünleri, bugün dünya çapında 90’dan fazla ülkeye ihracat yaparak binlerce kişiye istihdam sağlayan dev bir firma haline geldi. Firma, merdiven, ütü masası, çamaşır kurutma askısı, pazar arabası ve kamp ürünleri gibi 50’den fazla çeşitte üretim yapıyor. Doğrular Ev Ürünleri, geçmişten günümüze uzanan muazzam bir başarı hikayesi ile dikkat çekiyor. Yerel bir işletmenin uluslararası arenada nasıl bir dev haline gelebileceğini gösteren firma, Türkiye'nin ihracat potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Doğrular Ev Ürünleri İcra Kurulu Üyesi Hasan Özkan, gazetemize yaptığı açıklamada, firmanın bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Özkan, dünya çapında tanınan bir marka haline gelmelerinden büyük gurur duyduklarını belirterek, gelecekte de büyüme ve başarılarının devam edeceğine olan inancını dile getirdi. "Doğrular Ev Ürünleri olarak, uluslararası pazarda yer edinmek ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“25 YILDIR RUSYA’DA ÜRETİM YAPIYORUZ”

Doğrular Ev Ürünleri İcra Kurulu Üyesi Hasan Özkan, şirketin uluslararası alanda elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını ve ilk ihracat girişimlerinin Avrupa, Ortadoğu ve Rusya’ya olduğunu vurguladı. Özkan, “Biz aile şirketiyiz. Hikayemiz Meram’da 50 metrekarelik bir dükkânda, 1979 yılında başlıyor. Sektöre ilk olarak tencerelerin ve alüminyum tavaların bakalit kulplarını üreterek başladık. Zamanla bu ürünlere olan talep azalınca sunta ütü masası ve profil merdiven üretimine geçtik. İlk şirketimizi, ailemizin büyüğü ve şu anki yönetim kurulu başkanımız olan İsmail Doğru kurdu. Bir aile büyüğümüz de manifaturacılarda bir pazarlama şirketi kurarak, üretim ve pazarlama işlerini ayrı yürüttük. 1994 yılında İstanbul’da bir şube açtık ve şirketimiz büyüme ivmesi kazanmaya başladı. 1999 yılından sonra ihracat girişimlerimiz başladı ve Avrupa, Ortadoğu, Rusya gibi pek çok ülkeye ihracat yapmaya başladık. Aynı yıl, yurtdışındaki ilk yatırımımızı gerçekleştirip Rusya’da bir fabrika kurduk. Yaklaşık 25 yıldır bu fabrikamız üretime devam ediyor. Doğrular Ev Ürünleri olarak, uluslararası pazarda yer edinmek ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“90’IN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Doğrular Ev Ürünleri'nin Konya’da ürettiğini ve 1000’in üzerinde insana istihdam sağladığını ifade eden Özkan, "Şirketimizde 10 kuzen olarak çalışıyoruz ve aramızda görev dağılımlarını yaptık. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında görev alan kuzenlerimiz var. Firmamız, küçük bir dükkânda kurulan bir hayalle başladı ve bugün sektörde 50’nci yıla doğru ilerliyoruz. Konya'da üretim yaparak şehrimize katma değer sağlıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, 90’ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz ve 1000’e yakın insana istihdam sağlıyoruz. Sektördeki konumumuzu korumak ve sürekli olarak ileriye taşımak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Firmamız, alüminyum tava kulpları üretimiyle başlayan yolculuğunda, bugün ütü masası, merdiven ve kamp ürünleri gibi 50’den fazla çeşitte üretim yaparak dünya çapında tanınan bir marka haline geldi. Bu süreçte, aile olarak birlikte çalışarak ve doğru stratejilerle büyüyerek bugünkü başarımıza ulaştık" şeklinde konuştu.

“AR-GE FAALİYETLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetler sunmak için sürekli olarak pazar araştırmaları yaptıklarını dile getiren Hasan Özkan, “Müşteri memnuniyeti ve kalite standartlarımızı her zaman en üst seviyede tutmayı hedefleyerek, ihracat faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetler sunmak için sürekli olarak pazar araştırmaları yapıyor, ürün portföyümüzü genişletiyor ve üretim süreçlerimizi iyileştiriyoruz. Firmamız, sadece kendi başarısını değil, aynı zamanda müşterilerinin ve iş ortaklarının başarısını da önemsiyor. Bu nedenle, işbirliğimizin bir parçası olarak, sürekli olarak geri bildirim alıyor ve iş süreçlerimizi iyileştirmek için çaba harcıyoruz. Gelecekteki hedeflerimize ulaşmak için, Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veriyor, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve iş süreçlerimizi sürekli olarak optimize ediyoruz. Birçok alanda farklı yatırmalarımız devam ediyoruz tarım ve hayvancılık üzerine de yatırımlarımız var. İnşallah Konya’da üretim yapmaya Konya’mız da kazanmayla devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA YATIRIMLARIMIZ VAR”

Kurdukları yeni fabrikada ilave ettikleri tesis alanıyla boru profili ürettiklerini ve tarım – hayvancılık alanında da yatırımlarının olduğunu belirten Özkan, “Pandemi döneminde bünyemize ikinci fabrikamızı ekledik. Şu anda yeni yatırımlarımız da var ve üretimi artırmaya yönelik makine siparişlerimizi verdik. 2021 yılına kadar en fazla tükettiğimiz ham madde sac, demir ve boru profildi. Yeni fabrikamızda kurduğumuz ilave tesisle artık boru profilini kendimiz üretiyoruz. Şu anda sadece sac ve demir alıyoruz. Şu anda 90 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Güney Amerika'da hedeflediğimiz 10 ülke daha var. Çin'deki fuara her zaman katılıyoruz ve son katılımımızda hedeflediğimiz ülkelerden ziyaretçilerimiz geldi. Bu ülkeleri de ekleyerek ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı hedefliyoruz. 2023 yılında tarım ve hayvancılık şirketi kurduk. Büyükbaş süt hayvancılığı yapıyoruz ve tarım arazilerimizde ekim yapıyoruz. Ayrıca Gazipaşa'da bir avokado bahçemiz var ve burada avokado üretiyoruz. Kuzenlerimizden birini tarım ve hayvancılık şirketinin başına geçirdik, çünkü bu alana küçüklüğünden beri meraklıydı. Tarım, bizim ve şehrimiz için oldukça önemli" açıklamasında bulundu.

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri