Konya YRP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor! Yüzlerce kişi istifa etti

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş, ve beraberindekiler parti içinde görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Aktaş, Yeniden Refah Partisi’nin Milli Görüş çizgisinden uzaklaştığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya teşkilatında istifalar devam ediyor. Partinin Konya İl Başkan Yardımcısı Adem Aktaş ve beraberindekiler, Bitim Antik Kafe’de düzenledikleri basın toplantısında, tüm görevlerinden ve partiden istifa ettiklerini açıkladı. Aktaş, konuşmasında ilçe teşkilatlarında da yüzlerce kişini istifa ettiğini vurguladı.

“KİMSENİN OLMADIĞI ZOR DÖNEMLERDEN GEÇTİK”

Yeniden Refah Partisi'nin Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını belirten Aktaş, “Yeniden Refah Partisi Konya İl, İlçe teşkilatlarının kurucu üyeleri ve Yeniden Refah Partisi'nde çeşitli kademelerde görev almış parti üyeleri olarak karşınızdayız. Maddi imkansızlıklar içinde fedakarlıklar yaparak, yaz kış demeden, parti kurulduğunda kimsenin olmadığı zor dönemlerden geçtik. Gerek bayrak asarak, gerek kendi araçları ve yakıtlarını karşılayarak, il ve ilçe teşkilatlarının masraflarını ödeyerek bugünlere geldik” dedi. Aktaş, ayrıca, aralarındaki birçok kişinin merhum Erbakan Hoca ile çalışmış ve onun eğitimlerinden geçmiş Milli Görüş çizgisinin gönüldaşları olduğunu belirtti. Ancak, Yeniden Refah Partisi'nin geldiği noktada Milli Görüş çizgisinden ve zihniyetinden uzaklaştığını, hatta koptuğunu üzülerek gördüklerini ifade etti.

“LİYAKAT YERİNE AKRABALIK İLİŞKİLERİ BAZ ALINDI”

Adaylık listelerinin bir gece değiştirildiğini ifade eden Aktaş, “Liyakat yerine akrabalık ve ticaret ilişkileri baz alındı. Dava şuurlu kadrolar yerine ,ehil olmayan kişilerin tercih edildi. Ahenk ve birlik ruhu yerine ,başı boşluk ve basiretsizlik hakim oldu. Keseye saygı, emeğe saygının yerine geçti. Tefrika, dedikodu, kuralsız kulisler trend haline geldi. Gruplaşma, ilkokuldaki kümeler kadar doğal karşılandı. Gece alınan ortak kararlar dahi sabaha çıkamadı. Samimi dava erleri bozuk paralar gibi harcandı. Milletvekilliği, belediye başkanlığı ve meclis üyesi adaylık listeleri bir gecede değiştirildi” diye konuştu.

“SİYASİ PARTİ GİBİ DEĞİL AİLE ŞİRKETİ YÖNETİLİYOR”

Hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmediklerini ve Sivil Toplum Kuruluşları vasıtasıyla hizmet edeceklerini vurgulayan Aktaş, “Teşkilatlara gelen birkaç aylık mazisi olan, evveliyatında Milli Görüş ile hiçbir bağı olmayan ama parası olan insanlar en üst görevlere getirildi. Teşkilat içindeki kavgalar rutinleşti. ‘Rüşveti alanda verende melundur’ hadisinin Genel Merkez binasına da asılması gerekiyor. Siyasi parti gibi değil aile şirketi gibi yönetilen, Yeniden Refah Partisi’ndeki üyeliklerimizden ve tüm görevlerimizde istifa ediyoruz. Bununla beraber, Siyasi partiler Kanunun, mevcut hali ile Türkiye’nin yakıcı ve temel sorunlarına cevap vermediğini, siyasi partileri adeta bir lider sultası ve klikler federasyonu haline getirdiğini de üzülerek görmekteyiz. Bu sebep ile hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmüyoruz. Burada bulunan samimi ve ehil kadrolarla ülkemize, milletimize ve inandığımız değerlerimize Sivil Toplum Kuruluşları vasıtasıyla hizmet edeceğiz. Böylelikle, bundan sonra burada bulunan kardeşlerimizin büyük bir kısmı Genel Başkanlığını Av. Latif Cem Baran’ın yaptığı Birlikte İleri Derneği çatısı altında yer alacağımızı da bil vesile ile beyan etmiş bulunuyoruz. Alacağımız karar ülkemize, Milletimize ve bura da bulunan kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İSTİFA EDENLER
ADEM AKTAŞ ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCI
SERVET NÜKTE ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI
ABDULLAH AZİMLİ ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCI
KASIM ÖRNEK ESKİ KATATAY İLÇE BAŞKANI
ÖMER CEYLAN BEYŞEHİR İLÇE BAŞKANI
ZEHRA GÜNDOĞDU BEYŞEHİR İLÇE HANIMLAR KOMİSYONU BAŞKANI
HASAN GÜNDOĞDU BEYŞEHİR İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI
ŞABAN ÇELİK BEYŞEHİR İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI
ALPASLAN ONAY BEYŞEHİR İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI
SÜLEYMAN TUNAHAN GÜLLÜ BEYŞEHİR İLÇE BBAŞKAN YARDIMCISI
GÜLDENİZ MERMUT BEYŞEHİR İLÇESİ KADIN KIOLLARI BAŞKAN YARDIMCISI
ŞEFİKA KARABULUT BEYŞEHİR İLÇE KADIN KOLLARI GENÇLİK BAŞKANI
KENAN ESKİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI
SÜLEYMAN KOÇ ESKİ ILGIN İLÇE BAŞKANI
HASAN DOĞAN ESKİ ILGIN İLÇE BAŞKANI
HALİT ŞİMŞEK İL BAŞKAN YARDIMCISI

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

YEREL Haberleri