Konya çiftçisinin su umudu! Afşar Hadimi Tüneli çalışmalarında son durum açıklaması...

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak Konya çiftçisinin dört gözle beklediği Afşar Hadimi Tüneli'ndeki çalışmalar hakkında konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, tasarruf tedbirlerinin projelere etkisini değerlendirdi. Angı, bu kapsamda yürütülen projelerde bir duraksama olmadığını, sadece yeni projelerin bir bekleme sürecine alındığını belirtti.

"PROJELER DURAKSAMIYOR"

Başkan Angı, tasarruf tedbirleri doğrultusunda mevcut projelerin aksaksız bir şekilde devam ettiğini ancak yeni projelerde geçici bir duraksama yaşandığını vurguladı. “Tasarruf tedbirleri çerçevesinde devam eden projelerimizde bir duraksama yok, fakat yeni projelere kısmi bir ara verilmesi söz konusu. Mevcut projelerde yüzde 10’luk bir kesinti uygulandı ve bakanlığın iç ödenek desteğiyle bazı önemli projeler yürütülüyor," ifadelerini kullandı. Yeni projelerde bekleme sürecinin, depremin etkisiyle yatırımların bu bölgeye kaydırılmasından kaynaklandığını ekledi.

AFŞAR HADİMİ TÜNELİ'NDE 2025 HEDEFİ

Su projelerine ilişkin de bilgi veren Angı, Afşar Hadimi Tüneli'nde çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini belirtti. Yağış azlığının Bozkır Bağbaşı Barajı’nı olumsuz etkilediğini ve 2025 sonuna kadar Afşar Barajı’ndan buraya su taşınmasının hedeflendiğini ifade etti. Angı, sulama ve ulaşım projelerinin öncelikli yatırımlar arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri