Karapınar'da Yeşil Beceriler Projesi devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Karapınar Belediyesi'nin desteğiyle Karapınar Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen Yeşil Beceriler Projesi, “Doğayla El Ele Öğreniyorum Üretiyorum Paylaşıyorum Projesi” hızla devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Karapınar Belediyesi'nin desteğiyle Karapınar Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen Yeşil Beceriler Projesi, “Doğayla El Ele Öğreniyorum Üretiyorum Paylaşıyorum Projesi” kapsamında organik tarım ve arıcılık faaliyetlerine üç yıldır devam ediyor.

Proje çerçevesinde, 4 dekarlık alanda gönüllü gençler ve personel tarafından sebze üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen sebzeler ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşılırken, emek veren gönüllü gençler de evlerinde yetiştirdikleri ürünlerden alarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Ayrıca yürütülen arıcılık faaliyetleriyle elde edilen arı ürünleri (bal, polen) de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Her yıl yaklaşık 10 ton sebze ve 500 kilo balın dağıtımı gerçekleştiriliyor. Üretilen domateslerden ve biberlerden yapılan salça ve acı sos gibi ürünler de ihtiyaç sahibi ailelere ikram ediliyor.

Proje yürütücüsü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Ali Karakul, "Bakanlığımız ve Belediyemiz desteğiyle yetiştirdiğimiz organik tarım ve arıcılık ürünlerini, gönüllü gençlerimiz ve aileleri başta olmak üzere, yakın ilçelerin de dahil olduğu bölgemiz civarındaki ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşıyoruz. Amacımız, gençlerimize doğal üretmeyi ve tüketmeyi göstermek, paylaşma duygularına katkıda bulunmak ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünde bir tebessüm olabilmektir." şeklinde görüşlerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri