Sağlıklı yağlar ve yağsız protein ile dengelenen düşük glisemik indeks karbonhidratların orta düzeyde alımının PCOS’u yönetmenin anahtarı olduğunu göstermektedir. Beslenme kılavuzları uzun süreli sağlık etkilerini tedavi etmeye ve kilo kaybına odaklanmıştır:
Karbonhidrat tüketimi gün boyunca dengeli olmalıdır. Karbonhidratın tüketim miktarı, sıklığı ve zamanı bireyin kilosuna, fiziksel aktivite seviyesine ve ek hastalık durumlarına göre değişmektedir.
Karbonhidrat kaynağı olarak tam tahıllı ekmek, baklagiller, yulaf gibi yüksek lifli besinlerin alımı artırılmalıdır.
Öğün atlanılmamalı, kan şekerini dengede tutmak ve aşırı açlık hissini azaltmak için iki öğün arası dört ile beş saati geçmemelidir.
Doymuş yağ tüketiminin fazla olmamasına dikkat edilmelidir.
Tekli doymamış ve omega-3 yağ asidi seçeneklerini tercih edilmeli, trans yağ içeren besinlerden kaçınılmalıdır.
Tokluk hissinin sağlanması açısından protein alımı da öğünlere dengeli olarak dağıtılmalıdır.
Yağsız protein kaynakları tercih edilmelidir. Böylece doymuş yağ alımı sınırlanabilir. Derisiz kümes hayvanları, balık, yağsız et ve tam yağlı yerine az yağlı süt ürünleri tercih edilebilir.
Öğle yemeği ve akşam yemeğinde tabağın en az yarısı farklı renkli sebzeler veya salatalar ile doldurulmalıdır.
İnsülin direnci olan PCOS’lu bireyler düşük glisemik indeksli besinleri tercih etmelidir.
Genel olarak herkes için sağlıksız görülen besinlerden; Hamur işleri ve beyaz ekmek gibi rafine karbonhidratlar ,fast food gibi kızarmış, doymuş yağ içeriği yüksek yiyecekler, gazlı ve şekerli içecekler ,sosis, salam gibi işlenmiş etler, margarin gibi katı yağlar kaçınılmalıdır.