Zamanda Yolculuk

Keziban Eymir

İktidarda bulundukları yıllarda ve kendi zihniyetlerin egemen olduğu iktidarlarda, Tıp da , Bilim de , Teknoloji de hiç bir akademik başarısı olmayan saltanatları elden giden haramiler şimdi de hafızlık yapan öğrencileri hedefine alıyor ve Diyaneti iktidarı orta çağ zihniyetine sahip çıkmakla suçluyor.

Yalnız şecaat arz ederken sirkatini söyleyen bu Bizans çocukları şunu unutuyor. Orta çağda karanlık olan Avrupa’ydı. Dünya yuvarlak dediği için Galileo engizisyon mahkemelerinde yargılanırken bizim bilim insanlarımız çoktan söylemişti Dünyanın yuvarlak olduğunu evrensel kitabımızın ışığında ...

Orta çağda batıda Cehalet doğuda Saadet hakimdi. Özgür Özel, diyanetin faaliyetlerini hazmetmekte zorlanırken Kur’an öğrenen çocukları Orta çağ zihniyetine benzetirken bir şey unutuyor.

Evindeki televizyon, bilgisayar, hesap makinesi, cebindeki telefon kısaca içinde devre olan hesap yapan her şey algoritmalara muhtaç yani cebindeki cep telefonunu Harazmi’nin cebrine borçlu. Kendileri Orta çağın karanlığına haps oldukları için bizdeki bilim insanlarının farkına varamadılar hiçbir zaman. Bu da cahilliklerinin başka bir boyutu.

TOGG'u eleştirenler ihaları, sihaları beğenmeyenler, Ülke adına yapılan yatırımlardan memnun olmayanlar, yirmi sene iktidarda olan sizdiniz. Seksen yıllık iktidarınızda bilim adına ne yaptınız? Akademik başarınız neler? Tıpta hangi hastalığa çare oldunuz? Uzaya kaç tane uydu fırlattınız? Savunma sanayisinde neler yaptınız? Uçakları kim gömdü toprağa? Nuri Demirtaş’ın fabrikasını kim kapattı? Vecihi Hürkuş'un akıbeti ne oldu? Köy enstitüsünde yetişen bilim insanlarınız kimler? Bilimin b’si Matematiğin m’si hangi evrelerinizde gelişti?

Orta çağ Avrupa’sında olduğu gibi CHP zihniyetinin hakim olduğu dönemlerde bu ülkede bilim insanları aforoz edilmiş, milli değerlerimiz erozyona uğramıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nda müttefiği olduğumuz Almanya otomobil devi olurken siz ne yaptınız? Dur ben söyleyeyim heykelcilikte level atladınız. Diğer ülkeler uçak gemisi yaparken, farklı ülkelere askeri üsler kurarken siz hangi gezegendeydiniz? Avrupa İbn-i Sina eserini (el kânun fit tıp) modern tıp da okuturken sizin bilim diye bir derdiniz var mıydı vatan diye davanız hiç oldu mu? Şimdi hangi hakla savunmada çığır açmış iktidarı Orta çağ zihniyetine benzetiyorsunuz. Siz önce geçmişte yapmadıklarınızın hesabını verin. Sizin deyiminizle muasır medeniyetler seviyesine seksen yılda neden ulaşılmadı?

Üstat Necip Fazılın şiiri ne gúzel õzetlemiş sizi : zamanı kokutanlar mürteci diyorlar bana,

Yükseldik sanıyorlar alçaldıkça tabana.

Avrupa da ki Radyolojinin kurucusu Madam Curie: “Müslüman endüstrisinden bizde otuz kitap kaldı. Atomu parçaladık şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan galaksiler arasında geziyor olacaktık” diyor. Bugün teknoloji devi olan Avrupa dünyasına bilimde tıp da Orta çağ da ki sufi mekteplerinde Nizamülmük medreselerinde yetişen Buruni’ler İbn-i Sinalar , Ali Kuşçular, Harazmi’lerin eserleri şekil verdi Yani bugünkü bilimin temelini orta çağdaki İslam medeniyeti atmıştır ama bunları bilmez Orta çağda mağripli olanlar.

Karton bardağı sevinip musluğu alkışlayanalara savunma sanayisinde ki devrimi anlatamadık. Türkiye’nin yerli otomobili TOGG'un yeni sedan modeli ABD’NİN Las Vegas şehrinde eleştironic show fuarında sergilendi. TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş sunum yaparken duygulandı çünkü TOGG gibi o da milliydi Ama mezarlık da ki ibriğe sevindikleri kadar TOGG’a sevinmedi. Adı bize benzeyip bizden olmayanlar...

Türkiye’nin savunma sanayisinde gelişmesi dahili ve harici düşmanlarımızı oldukça tedirgin etti farkındayız...!

Şuan Katar, Azerbaycan, Libya, Ukrayna , Tunus ve Polonya ya İHA ve SİHA satıyoruz. Silah tüccarları rahatsız farkındayız...!

Walter Rusell'in dediği gibi Türkiye çok değişti. Burası dedenizin Türkiye si değil artık.

Kaygılılar biliyoruz...!

Korkuyorlar uyuyan dev ya uyanırsa...!

Kolay değil tabi bir asırlık hesabi görmek

Sen Ülkende istediğin kadar bisküvi, çikolata, konserve fabrikası kur. Dokuma tekstil fabrikaları aç hatta ihraç et sıkıntı burada değil rahatsız olmazlar. Ama Karadeniz de, Akdeniz de petrol ,doğalgaz arama. Libya’ya Suriye'ye

Asker gönderme. İHA'lar SİHA'lar OBÜS'ler yaparsan rahatsız olurlar uykuları kaçar.

Sonra birileri düğmeye basar seni dolarla hizaya getirmeye çalışırlar. Döviz kurunda aşırı dalgalanmalar olur. Ve içimiz deki kelli felli hainler devreye girer tedarik zincirini koparırlar. Gıda fiyatları iki katına çıkar amaç halkı sokağa döküp iç savaş çıkarmak. Ama başaramazlar. Cudi de , Gabar da, Kandil de başaramadıkları gibi.

hiçbir icraatı olmayan sosyal medya da sürekli tevatür üreten yalancı tayfası, kalemşorler , kandil ve şürakası değil..Yine bu ülke için kelle koltukta, mayın tarlasında gezenler kazanacak. Davası uğruna dikenli yollarda yürümekten yüksünmeyenler kazanacak. Merhamet kazanacak. Yine halktan ve Hakk'tan yana olan bu kervan kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.