Meram teşkilatı olarak Meram belediyemizin düzenlediği bisiklet yarışları ve mahalle şenliklerine katılım sağlıyoruz.
Melikşah, Gödene , Kovanağzı , Sağlık mahallelerinde düzenlenen şenlikten sonra Kızılören mahallesinde gerçekleşen şenliğe katıldık.
Belediyemizin düzenlediği program başlamadan hasta ve yaşlı ziyaretlerimizi yaptık. Hal hatır sorduk. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledik. Dertleriyle hem hal olmaya çalıştık. Gönüllerinde yer edinmekti bizimkisi...
Bizim mahalle ziyaretlerimiz rutindir. Süresi yoktur. Seçime endeksli değildir. Yani seçimden öncede sonra da biz halkımızla iç içeyiz. Hep sahalardayız. O yüzden bitmez bizim yolculuğumuz.
Biz seçime değil insana yaparız yatırımı. Günün sonunda ayaklarınıza sağlık Allah razı olsun sözleri bizim menfaat çıkar ilişkimizin özetidir.
Bizim bu işte kazancımızdır dua almak...
Kızılören mahallemizdeki ziyaretlerde son bir evimiz kalmıştı. Felçli bir amca vardı ona gidecektik. Yokuşlu yollardan çıktık. Dağın böğrüne doğru yapılmıştı evler.
Amcamız, oğlunun evinin yanı başında kerpiç, ak çırpılı küçük bir evde yaşıyordu. Amcamızın tam karşısına oturduk. Yatağın üzerinde bize gülümsüyor. Halimizi hatırımızı soruyor. İlerlemiş yaşına rağmen görüntüsü dinçti, gözlerinin içi parlıyordu. Geldiğimiz için mutlu oldu sanırım. Yüzünde ki tebessüm sohbet boyunca hiç eksilmedi.
O anlattı biz dinledik. Dert söyletir diye boşuna dememişler, anlattı işte içindeki mihnetleri uzun uzun...Geçmişi anlattı yoksulluğu, kimsesizliği belki de çaresizliğin resmini çiziyordu sözcüklerle.
Bir de küçükken annesinin kepekte hisar tozunu karıştırıp yaptığı ekmeği yerken ağzının nasıl kanadığını anlattı. Anlatırken geçmişi anımsıyordu belliydi yaşaran gözlerinden. Hisar tozu yenir miydi? Yani tahta tozu!
Kepeği,arpa ununu süpürge tohumunu duymuştum da hisar tozunu hiç duymamıştım
Ah amcam neler çekmiş nerdeyse bir asırlık hayatında.
Yokluklar, çaresizlikler,hastalıklar,ölümler...
Neden yaşlılar hep geçmişten bahseder ki ? Yoksa acıyan yanları hep geçmişte mi saklı?
Adına hayat dediğimiz ve yaşamak zorunda olduğumuz bazen hüzün,acı bazense mutluluk (ama pek az) olduğu bir yoldan geçip gidiyoruz .
Amcamızın anlattıkları aslında bir nevi yakın tarihimize de ışık tutuyor. Geçmişimizi hayatı yaşayan tarihlerimizden canlı dinlesek şükrümüz artar mı? Belki o zaman asırlık çınarların da gizemini çözeriz kim bilir.
Amcamızın derdi çok. Paylaşmak istiyor anılarını...sözlerinin sonu gelmiyor , uzadıkça uzuyor cümleler vaktimiz olsa da keşke akşama kadar dinleyebilsek ama zaman kısıtlı zor da olsa müsaade alıp ayrılıyoruz güzel yürekli amcamızın yanından.
Meram belediyemizin düzenlediği şenlik alanına sonunda gelebiliyoruz. Biz gelmeden alan baya dolmuş yaşlısından gencine kadınından çocuğuna Kızılören halkı şenliğe katılım sağlamış.
Amaç çocukları eğlendirmek ama inan onlar gülerken ebeveynler daha çok eğleniyor.
Meddah, orta oyunu,sihirbaz,sanatçılar,oyunlar akabinde hediyeler her yer cıvıl cıvıl kuş sesi gibi. Çocukların gülüşleriyle inliyor alan şenlik havasında ilerliyor zaman.
Her şey çok güzel merama yakışır düzeyde. Köy kent demeden özellikle şehir merkezine uzak mahallelerde çocuklarımıza yaşattıkları mutluluktan dolayı meram belediyemizi ve naif yürekli başkanımızı bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum ve günün sonunda gün akşamlamadan heybemize biriktirdiğimiz güzelliklerle ayrılıyoruz meydandan.