- Unvan: Amerikalı Yazar, Psikoterapist
- Doğum: İrlanda, 1898
- Ölüm: 1981
- Joseph Murphy 20 Mayıs 1898 yılında İrlanda’da doğmuştur. Daha sonra Amerika vatandaşı olan Murphy Yeni Düşünce Bakanlığı yapmıştır.
- Joseph Murphy özel bir çocukluk geçirdi. Babası bir okul müdürüydü. Katolik olarak yetiştirildi. 20 yaşında rahip olarak görevlendirildi ve şifalı dualar ile ilgili çalışmalar yaptı. Bu araştırma alanı onu Amerika’ya yerleşmesine neden oldu.
- Bir gemide New York’a yolculuk yaptı ve Kimyacı olarak gemi yolcu listesinde isimlendirildi. New York’ta profesyonel eczacılık yaptı.
- Joseph Murphy Emmet Fox’ın bakanı olduğu Şifa Mesih Kilisesine dâhil oldu. Joseph Murphy Hindistan’a gitti ve Hindu felsefesini öğrenmek için Hint bilgeleri ile zaman geçirdi. Amerika’ya döndüğünde Hindu ideolojilerini yansıtan bir kilise kurdu.
- Rochester, New York ve Los Angeles’te din bilimleri dersleri verdi. Ülkenin en büyük düşünce birliği olarak Los Angeles İlahi Bilim Kilisesi’nin bakanı oldu.
- Kişisel gelişim alanında bir çok kitap yazan yazar ülkemizde de çok sevilen eserlere imza atmıştır.
- Başarılı bir kişi ne yapar?
- Başarılı bir kişi işini sever ve kendisini eksiksiz bir şekilde ifade eder. Başarı, sadece zenginlik elde etmekten ziyade daha yüksek bir ideale bağlıdır.
- Siz kimsiniz?
- Hangi rolu oynarsam, o olurum.
- Ne yapalım?
- Zihninizi sessizleştirin.
- Annesine göre erkekler nasıldı?
- Annesine göre, bütün erkekler kötüydü.
- Dışarısı nasıl?
- İçerisi nasılsa, dışarısı da öyle; Yukarısı nasılsa, aşağısı da öyle.
- Düşüncelerimizi değiştirirsek ne olur?
- Düşüncelerinizi değiştirirseniz, kaderinizi değiştirirsiniz.
- Dilek nedir?
- Dilek, ruhun samimi arzusudur.
- Her düşünce nedir?
- Her düşünce bir nedendir ve her durum bir sonuçtur. Düşüncelerinizi kontrol etmeniz bu yüzden bu kadar önemlidir. Ancak bu takdirde, sadece istenilen koşulların oluşmasını sağlayabilirsiniz.
- Uyuyunca bilinçaltı çalışmaya devam eder mi?
- Belirli bir yönde harekete geçirildiğinde, bilinçaltının kinetik hareketi uyku boyunca devam eder. Bu yüzden, uykuya dalarken bilinçaltına üstünde çalışacağı faydalı bir iş vermek büyük önem taşır.
- Tüm kötülüklerin kaynağı nedir?
- Tüm kötülükler insanoğlunun karartılmış anlayışından, cehaletten, hayatın yanlış yorumlanmasından ve bilinçaltının yanlış kullanılmasından gelir.
- Düşüncelerimizle kusura mı sebep oluruz?
- Düşünceleriyle bedeninizde birtakım kusurlar inşa ederseniz, kendinizden başkasını suçlayamazsınız.
- Dünyamızın değişebilmesi için ne yapmak gerekir?
- Dünyanızın değişebilmesi için, zihninizi değiştirmeniz gerekir... Bu değişim içten dışa doğru olacaktır.
- Resim mi kelimeler mi?
- Zihinsel bir resim bin kelimeye bedeldir. Bilinçaltınız inancın desteğiyle zihninizdeki herhangi bir resmi ortaya çıkaracaktır. Duada tüm çabalardan ya da zihinsel baskıdan kaçının. Uykulu bir duruma geçin ve duanızın yanıt bulduğunu hissederek ve bilerek uyuyun.
- Vücudumuz her yıl yenileniyor mu?
- Bilim insanları bize her on bir ayda bir yeni bir beden inşa ettiğimizi söylüyorlar; dolayısıyla fiziksel açıdan bakacak olursak, aslında sadece on bir aylıksınız. Korku, öfke, kıskançlık ve kötü niyet düşünceleriyle bedeninizde birtakım kusurlar inşa ederseniz, kendinizden başkasını suçlayamazsınız.
- Günde ne kadar uyumalıyız?
- Sağlıklı olmak isteyen her insan günde en az altı saat uyumalıdır. Daha az uykuyla idare edebileceklerini sanan kişiler kendilerini kandırırlar.
- Uyumadan önce ne yapalım?
- Uyumadan önce kendinizi ve herkesi affedin; böylece iyileşme süreci çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir...
- Şifa ile ilgili ne dersiniz?
- Tek bir şifa süreci vardır, o da inançtır. Tek bir şifa gücü vardır, o da bilinçaltıdır.
- Bilinçaltımızla ilgili neye dikkat edelim?
- Bilinçaltınıza sadece sizi her anlamda iyileştirici, şifa verici, yükseltici ve ilham verici telkinlerde bulunmaya çok dikkat edin.
- Bilinçaltımızın derinliklerinde ne var?
- Bilinçaltınızın derinliklerinde Sonsuz Bilgelik, Sonsuz Güç ve gerekli olan her şey sonsuz miktarda bulunmaktadır. Bunlar sizin onları geliştirmeniz ve ifade etmeniz için orada bekliyor.
- Bir düşünceyi sık sık tekrarlarsak ne olur?
- Bir düşünceyi sık sık tekrarlarsanız, bir süre sonra bu düşünce sizin ikinci doğanız haline gelir. Bu da daha yüksek bir ilkeye uymak anlamına gelir.
- Ne zaman incinmeyiz?
- Düşüncelerinizin, tepkilerinizin ve duygularınızın efendisi olduğunuzu bildiğinizde incinmezsiniz. Duygular düşünceleri izler ve sizi rahatsız edebilecek veya üzülecek her türlü düşünceyi reddetme gücüne sahipsiniz.
- Zihnimizi nasıl düşünelim?
- Zihnimizin iki işlevini tanımaya başlamanın harika bir yolu, onu bir bahçe olarak düşünmektir. Siz bahçıvansınız. Bilinçaltınıza gün boyunca düşünme tohumları ekiyorsunuz. Çoğu zaman bunu yaptığınızın bile farkında değilsiniz, çünkü bu tohumlar alışılagelmiş düşüncelerinizden destek buluyor..
- Zihnin kaç seviyesi vardır?
- Zihnin iki seviyesi vardır: Bilinçli yani rasyonel seviye Bilinçaltı yani irrasyonel seviye. Bilinçli zihninizle düşünürsünüz ve sürekli olarak düşündüğünüz şeyler, düşüncelerinizin doğasına uygun olarak bunları yaratan bilinçaltınıza çöker. Bilinçaltı duygularımızın bulunduğu yerdir. Yaratıcı zihninizdir. İYİ ŞEYLER DÜŞÜNÜRSENİZ İYİ ŞEYLER, KÖTÜ ŞEYLER DÜŞÜNÜRSENİZ KÖTÜ ŞEYLER OLUR. Zihninizin işleyişi bu şekildedir..
- Etkili duanın sırrı nedir?
- Gördüğümüz gibi, etkili duanın sırrı, bilinçaltını arzu edilen sonuçla doldurmaktır. Bunu yapmanın en basit yollarından biri devretme tekniğidir. Bu teknik, esas olarak bilinçaltını bilincin uyumlu eylemi vasıtasıyla ricanızı devralması için ikna etmektir. Bu devretme işlemi en iyi, kişinin hayal aleminde başarılabilir.
- Başarının gerçek anlamı nedir?
- Başarının gerçek anlamı, yaşam dediğimiz girişimde başarılı olmaktır. Bu dünyadaki uzun vadeli bir huzur, neşe ve mutluluğa başarı denebilir. Bu özelliklerin sonsuz bir şekilde deneyimlenmesiyse, edebi hayattır. Huzur, uyum, doğruluk, güven ve mutluluk gibi hayatın gerçek unsurları elle tutulmayan şeylerdir. Bunlar insanların derin benliğinden gelir. Bu özellikleri derinlemesine düşünmek, bilinçaltımızda cennetin bu hazinelerini inşa eder.
- Değiştirmek istiyorsak ne yapmamız gerekir?
- Dış şartları değiştirmek istiyorsanız, onlara neden olan şeyi değiştirmeniz gerekir. Çoğu kişi içinde bulunduğu şartları ve durumları, o şartlar ve durumlar üzerinde çalışarak değiştirmeye çalışır. Bu, korkunç bir zaman ve çaba israfıdır. Bu kişiler şartların bir nedenden kaynaklandığını fark edemezler. Hayatınızdan uyumsuzluğu, kafa karışıklığını, yoksunluğu ve kısıtlamaları çıkarmak istiyorsanız, bunlara neden olan şeyi ortadan kaldırmanız gerekir.
- Bilinçaltı hakkında ne dersiniz?
- Bilinçaltınız sizin büyük, karanlık odanızdır. Düş hayatınızın geliştiği gizli yerdir. Dolayısıyla, sizi siz yapan unsurlar isminiz, giyim tarzınız, ebeveynleriniz, mahalleniz ya da sürdüğünüz araba değildir. Siz, inançların ışık ve gölge olarak imgeden imgeye geçip o gizli, karanlık odada şekil bulmuş halisiniz.
- Varsayımlar hayatımızı çok mu etkiliyor?
- Hepimizin kendi içsel korkuları, inançları ve fikirleri vardır. Bu içsel varsayımlar hayatımızı şekillendirir ve idare eder. Bir telkinin tek başına hiç bir gücü yoktur ha. Gücünü bunu zihinsel olarak kabul etmenizden alır. Bilinçaltınızın güçleri ancak bu aşamada telkinin doğasına göre hareket etmeye başlar.
- Güzellikler bir başkasına mı bağlıdır?
- Kimse sağlık, huzur, neşe, ilham, rehberlik, aşk, zenginlik, güven hissi, mutluluk ya da dünyadaki herhangi başka bir şey için bir başkasına bağlı değildir. Güven ve huzur hissi, her birimizin içindeki güçleri bilmemizle ve zihnin yasalarını düzenli olarak yapıcı bir şekilde kullanmamızla gelirler.
- Bıkkınlıkların sebebi nedir?
- Bütün bıkkınlıkların sebebi, gerçekleşmeyen arzulardır. Engellere, gecikmelere ve zorluklara fazla kafa yorar şansız, bilinçaltınız buna uygun bir şekilde yanıt verir ve kendi iyiliğinizi bloke edersiniz.
- Kişi nasıldır?
- Nitekim bir insan bilinçaltı zihninde ne düşünüyorsa, o kişidir.
- İnançlarımız gerçeğe mi dönüşür?
- Bir vantilatörün yanına oturmanın boynunuzun tutulmasına neden olacağına inanıyorsanız, bilinçaltınız ne yapıp edip boynunuzun tutulmasını sağlayacaktır. Bu rahatsızlığı oluşturan şey, pervanenin yüksek bir frekansta titreyen zararsız enerji moleküllerini temsil eden hareketi değil, sizin yanlış inançlarınızdır. Vantilatör zararsızdır.
- Diğer insanlara ne borçluyuz?
- Diğer insanlara sadece sevgi borçlusunuz.
- Doktor ne yapar?
- Doktor yarayı sarar ama yarayı Tanrı iyileştirir.
- Mucizeler ne zaman gerçekleşir?
- Mucizeleri istemeyi bildiğinizde gerçekleşir.
- Seçme yeteneğimiz var mı?
- Siz ruhunuzun kaptanı ve kaderinizin efendisisiniz. Unutmayın, seçme yeteceğiniz var. Hayatı seçin! Sevgiyi seçin! Sağlığı seçin! Mutluluğu seçin!
- Zihin nasıl çalışır?
- İyi şeyler düşünürseniz iyi şeyler, kötü şeyler düşünürseniz kötü şeyler olur. Zihniniz böyle çalışır.
- İnanç nedir?
- İnanç, bilinçaltındaki düşüncedir. Bir şeyi doğru kabul etmek anlamına gelir. Kabul edilen düşünce, kendini otomatikman uygulamaya koyar.
- Bütün kötülüklerin kaynağı nedir?
- Bütün kötülükler insanoğlunun karanlık görüşlerinden, cehaletinden, hayatı yanlış yorumlamasından ve bilinçaltını yanlış kullanmasından kaynaklanır.
- Ne olalım?
- Toplumun bir mahkumu değil, bir üreticisi olun. Işığınızı gizlemeyin.
- Bilinçaltı neye benzer?
- Bilinçaltınız iyi ya da kötü her türlü tohumu kabul eden bir toprak parçası gibidir. Düşünceleriniz aktiftir; bunlar tohumlardır. Olumsuz ve yıkıcı düşünceler bilinçaltınızda olumsuz bir şekilde işlemeye devam eder. Er da ya geç bunlar ortaya çıkar ve içeriklerine uygun dış deneyimler olarak biçimlenir.
- Farklı bir zinadan bahsediyorsunuz paylaşır mısınız?
- Bir erkek söylediği veya yaptığı şeyler yüzünden karısına surat asmaya ya da ters davranmaya başlarsa, psikolojik açıdan zina yapıyor demektir. Zinanın anlamlarından biri de dikkati olumsuz ve yıkıcı bir şeye vermek ya da zihinsel olarak bununla birleşmek anlamına gelen bir tür tapınmadır.
- Şifa nedir?
- Şifa denen olay bilinçli bir düşünce hareketidir.
- İnsan nasıl olur?
- İnsan bütün gün ne düşünüyorsa o olur.
- Hayat bize ne zaman ufuk açar?
- Zorluklarla karşılaştığınız ve fiziksel ve zihinsel olarak iş görür halde olduğunuz sürece, hayat size ufuklar açar ve canlılık verir.
- Düşüncelerimiz hayatımızda ne kadar etkilidir?
- Düşünceleriniz, duygularınız ve hayal ettiğiniz imgeler, deneyimlerinizi düzenleyen ilkeleridir. İçimizdeki dünya tek yaratıcı güçtür. İfade dünyanızda bulduğunuz her şey, bilinçli ya da bilinçdışı olarak sizin tarafınızdan yaratılmıştır.
- Hayallerin etkisi ne kadardır?
- Hayal gücünüzde oluşturduğunuz şeyler, bedeninizin herhangi bir parçası kadar gerçektir.
- Ruhi sıkıntılar fiziki rahatsızlığa sebep olabilir mi?
- Üzüntü, endişe, korku ve depresyon kalbin, ciğerlerin, midenin ve bağırsakların normal fonksiyonlarına müdahale edebilir.
- En büyük gücümüz nedir?
- En büyük gücünüz seçme özgürlüğünüzdür.
- Ne yapalım?
- Bir son hayal edin ve gerçekleştiğini hissedin.
- Öznel zihnimiz nasıl algılar?
- Öznel zihniniz sezgilerle algılar. Duygularınızın bulunduğu yerdir ve hafızanın deposudur.
- Neyin ilkesi var neyin yok?
- Matematiğin ilkesi vardır ama hatanın yoktur. Doğrunun ilkesi vardır ama yalancılığın yoktur. Zekanın ilkesi vardır ama cehaletin yoktur. Uyumun ilkesi vardır ama uyumsuzluğun yoktur…
- Düşünce-bilinçaltı ilişkisi nasıldır?
- Etki- tepki yasası evrenseldir. Düşünceniz etkidir tepki de biliçaltınızın düşüncenize verdiği otomatik yanıttır. Ne düşündüğünüze dikkat edin!
- Bir insanın isteklerinin gerçekleşmesini sağlayan şey nedir?
- Bir insanın isteklerinin gerçekleşmesini sağlayan şey, inandığı şey değildir. Dilekler, bireyin bilinçaltı zihnindeki resme ya da düşünceye tepki verdiğinde karşılık bulur.
- Bilinçaltı ne yapar?
- Bilinçaltınız her zaman hayatı Odağına alır. Sizin görevinizde bilincinizle ilgilidir. Bilincinizi doğru önermelerle besleyin. Bilinçaltınız daima alışageldik zihinsel kalıplara göre hareket eder.
- Başkasının zenginliği rahatsız ederse ne yapalım?
- Bir başkasının sahip olduğu bolluk ya da büyük zenginlik sizi rahatsız ya da sinir ederse, derhal bu kişiye gönülden ve her açıdan daha da fazla zenginlik dileyin. Böylelikle zihninizdeki olumsuz düşüncelerine nötr hale gelir ve kendi bilinçaltınızın yasası size daha da fazla zenginlik akmasını sağlar.
- Ne yapalım rahatlamak için?
- Entelektüel sorun çözme becerilerinizi bir kenara atın. Basit, çocuksu ve güçlü bir inançla devam edin. Kendinizi öyle bir sıkıntınız ya da sorununuz yokmuş gibi hayal edin. Dilediğiniz özgürlük halinin duygusal tatminini hissedin. Süreçten bütün engelleri kaldırın. En iyi yol, basit yoldur.
- Zihin nasıl algılar?
- Bilinçli zihniniz neyin doğru olduğunu varsayar ve inanırsa, bilinçaltınız da onu kabul eder ve onun gerçek olmasını sağlar.
- Sevgi ne yapar?
- Sevgi korkuyu uzaklaştırır. Sevgi, hayattaki iyi şeylerden biri olan duygusal bağlılıktır. Dürüstlüğe, doğruluğa, adalete, iyi niyete ve başarıya aşık olun. En iyisinin olacağına dair o keyifli beklentide yaşayın ve en iyisi kaçınılmaz bir şekilde size gelsin.
- Hayatta ne olur?
- İnsanın genelde en korktuğu şey başına gelir.
- Nasıl bir hayat öneriyorsunuz?
- En iyisi zahmetsiz yaşanan hayattır. Sevdiğiniz şeyi yapın ve bunu sizi mutlu ettiği ve heyecanlandırdığı için yapın.
- Almaya fazla mı alıştık?
- Hiçbir şey vermeden bir şey elde etmeye çalışmaktan vazgeçin. Bedava öğle yemeği diye bir şey yoktur. Almak için vermeniz gerekir.
- İnancı neye benzetiyorsunuz?
- İnancın toprağa ekilen bir tohum gibi olduğunu bilin; türünü yansıtacak bir şekilde büyür. Fikri(tohumu) zihninize ekin, beklentiyle sulayıp gübreleyin ve gerçekleştiğini görün.
- Hayatta neye izin verelim?
- Hayatınızda inanılmaz şeylerin gerçekleşmesine izin verin!
- Zihinle bedensel gelişme arasında bir ilişki var mı?
- Zihinsel denge oluşmadığı sürece, bedeninizde gelişme olmaz. Ancak zihninizi sürekli olarak olumlu telkinlerle doldurduğunuz vakit bedeninizi değiştirirsiniz.
- Bilinçle bilinçaltı ilişkisi nasıl olmalıdır?
- Bilinçli ve bilinçaltı zihniniz hemfikir olmalıdır. Bilinçaltınız gerçek olduğunu hissettiğiniz şeyleri kabul eder. Baskın bir fikir bilinçaltı tarafından kabul edilir. Baskın fikrin yoksulluk değil, zenginlik olması gerekir.
- Eşimizi değiştirebilir miyiz?
- Asla eşinizi baştan yaratmaya çalışmayın. Bu tür girişimler her zaman aptalcadır ve diğer kişinin gururunu ve özgüvenini yerle bir eder. Dahası, evlilik bağını öldüren bir güceniklik havası yaratır. Eşinizi kendinize benzetmeye çalışmayın.
- Kendimize neyi hatırlatalım?
- İyileştirici gücün bilinçaltınızda bulunduğunu kendinize sık sık hatırlatın.
- Paraya bakışımız nasıl olsun?
- Parayı hayatınızın tek amacı haline getirmeyin. Zenginlik, mutluluk, huzur, gerçek ifade gücü ve sevgi isteyin, herkese sevgi ve iyi niyet yayın. Bunları yaparsanız, bilinçaltınız tüm bu ifade bulan alanlarda size bileşik faiz verecektir.
- Hayal gücü ne zaman galip gelir?
- Arzularınız ve hayal gücünüz çeliştiğinde, hayal gücünüz her zaman galip gelir.
- Hayal kırıklıklarımız neden kaynaklanmaktadır?
- Tüm hayal kırıklıklarınız, gerçekleşmeyen arzularınızdan kaynaklanır.
- Olumsuz ifadeleri kullanalım mı?
- Olumsuz bir ifadeyi asla dile getirmeyin. Bunu hemen tersine çevirin. Sonra hayatınızda nasıl mucizeler gerçekleştiğini fark edeceksiniz.
- İnanırsak ne olur?
- İnandığınız sürece istediğiniz her şeyi elde edersiniz. Neye inanırsanız, başınıza o gelir. İnandığınız şey ister doğru, ister yanlış olsun, sonuç alırsınız. Bilinçaltınız, zihninizdeki düşünceye yanıt verir. İnancı zihninizdeki bir düşünce olarak kabul etmeniz yeterlidir.
- Bize söylenen şeylerin hakikati nedir?
- Size söylenen şeyler üzerinde iyice düşünür, bunların altında yatan anlamı değerlendirirseniz, bunların birçoğunun bir tür propagandadan başka bir şey olmadığını fark edersiniz. Amaç, korku telkin ederek sizi kontrol etmekti, hala da öyle.
- Bilinçle bilinçaltı arasındaki ilişki nasıldır?
- Bilinçli zihniniz neyin gerçek olduğunu varsayar ve inanırsa, bilinçaltınız da buna inanır ve bunu gerçekleştirir. İyi talihe, ilahi rehberliğe, doğru eylemlere ve hayatın tüm lütuflarına inanın.
- Fikirlere açık olmamız ne kadar önemlidir?
- Fikirlere açık ve bunları almaya hazır olduğunuz takdirde, bilinçaltınızdaki Sonsuz Zeka zamanın her anında uzayın her noktasında bilmeniz gereken her şeyi size ifşa edecektir. Yeni düşünceleri ve fikirleri özümseyebilir, yeni icatlarda bulunabilir, yeni keşifler yapabilir ve yeni sanat eserleri yaratabilirsiniz.
- Zihni anlamak için onu ne olarak düşünelim?
- Zihnin iki işlevini anlamaya başlamanın en iyi yolu, onu bir bahçe olarak düşünmektir. Siz de bahçıvansınız. Bütün gün boyunca bilinçaltınıza düşünce tohumları ekiyorsunuz. Bilinçaltınıza tohum ektikçe, bedeninizde ve çevrenizde ekinleri biçersiniz.
- Bilinçaltıyla ne yapabilirsiniz?
- Bilinçaltımın gücüyle her şeyi yapabilirim.
- Neye dikkat edelim?
- Ne dediğinize dikkat edin. Her sıradan sözcüğe bile dikkat etmeniz gerekir
- İçinde bulunduğumuz şartların düşündüklerimizle bir ilgisi var mı?
- Bir insanın zihni, bedeni ve içinde bulunduğu şartlar onun düşündüğü, hissettiği ve inandığı gibi tezahür eder. Ne yaptığınıza ve neden yaptığınıza dair bir anlayışa dayalı olan bir teknik ya da bir yöntem, hayatta tüm güzel şeylerin bilinçaltında şekil bulmasına yardımcı olur.
- Bütün hastalıklar nerede başlar?
- Bütün hastalıklar zihinde başlar.
- Ne zaman yaşlanırız?
- Hayata ilginizi kaybettiğinizde, hayal kurmaktan, yeni gerçeklere karşı açlık duymaktan, keşfedecek yeni dünyalar aramaktan vazgeçtiğinizde yaşlanırsınız.
- Ricalarımızla ilgili ne yapalım?
- Ricalarınız ya da isteklerinizi bilinçaltınıza iletmek için kesin bir plan yapın. Asla “yapamam” demeyin.
- Hayatın ne olması gerekir?
- Hayatın bir macera olması gerekir. Hayatın tatmin edici olması gerekir. Hayatın sadece var olmaktan daha fazlası olması gerekir.
- Başkalarına hangi gücü vermeyelim?
- Dünyada hiç kimseye sizi hedefinizden, gizli yeteneklerinizi dünyaya ifade etmek, insanlığa hizmet etmek ve ilahi bilgeliği ve güzelliği bütün insanlara göstermek yönündeki amacınızdan uzaklaştırmasına neden olacak gücü vermeyin.
- Zihnin yasası nedir?
- Zihnin yasası, inancın yasasıdır. Bu zihnin çalışma biçimine, inancın kendisine inanmak demektir. Zihninizin inancı, zihninizin düşüncesidir; başka hiçbir şey değildir.
- Bilinçaltımız nedir?
- Bilinçaltınız sizin büyük, karanlık odanızdır.
- Olumsuz düşünceler nelere sebep olur?
- Olumsuz, yıkıcı ve şiddet içeren şeyler düşünürseniz, bunlar ifade edilmesi ve bir çıkış yolu bulması gereken yıkıcı duyguları oluşturur. Bu olumsuz duygular da sıklıkla ülser, kalp sorunları, gerginlik ve kaygılar şeklinde ifade bulur.
- Hayatın yasası nasıldır?
- Hayatın yasası inanç yasasıdır. İnancı kısaca zihninizdeki bir düşünce olarak özetleyebiliriz. Bir insanın zihni, bedeni ve içinde bulunduğu şartlar onun düşündüğü, hissettiği ve inandığı gibi tezahür eder.
- Bilinçaltımızı tasarlayabilir miyiz?
- Bilinçaltınızı yeniden tasarlayarak kendinizi yeniden yaratabileceğinizden emin olabilirsiniz.
- Yaş ilerleyince de bir şeyler başarabilir miyiz?
- İşin aslı 90 yaşındayken 60'ınızda olduğunuzdan daha fazla şey başarabilirsiniz çünkü her gün yeni araştırmalarınızla ilginizle hayatla ve evren ile ilgili bilgeliğiniz ve anlayışınız artar.
- Yaş nedir?
- Yaş, senelerin geçip gitmesi değil, bilgeliğin doğmasıdır.
- Neye inanalım?
- Fikrinizin, planınızın ya da icadınızın gerçekliğine inanın; bunu yaptığınızda onlar da somut bir şekilde tezahür edecektir.
- Hastalıkların arkasında ne var?
- Küskünlük, nefret, kötü niyet ve düşmanlık pek çok hastalığın arkasında yatan nedenlerdir. Sizi incitmiş olan herkese Sevgi, Neşe ve iyi niyet yayarak kendinizi ve herkesi affedin.
- Neye inanmak aptallıktır?
- Sizi incitecek ya da zarar verecek bir şeye inanmak aptallıktır.
- Bilinçaltı nasıl çalışır?
- Bilinçaltınız asla uyumaz, asla dinlenmez. Her zaman iş başındadır.
- Biz bilinçaltımızın nesiyiz?
- Siz ruhunuzun (bilinçaltınızın) kaptanı ve kaderinizin efendisisiniz. Unutmayın, seçme yeteneğiniz var. Hayatı seçin! Sevgiyi seçin! Sağlığı seçin! Mutluluğu seçin!
- Nefret dolu ve öfkeli bir düşünce nedir?
- Nefret dolu ve öfkeli bir düşünce, zihinsel bir zehir gibidir. Başkaları hakkında kötü şeyler düşünmeyin, çünkü bunu yaparsanız, kendiniz hakkında kötü şeyler düşünmüş olursunuz. Evreninizdeki tek düşünür sizsiniz ve düşünceleriniz yaratıcıdır.
- Hayatla ilgili ne dersiniz?
- Hayatı göremeyiz. Ama hayatta olduğumuzu biliriz. Hayat hayattır ve bizler onu tüm güzelliğiyle ve muhteşemliğiyle ifade etmek için buradayız.
- Bilinçle bilinçaltının ilişkisi nasıldır?
- Bilinciniz neyin doğru olduğunu varsayar, neyin doğru olduğuna inanırsa, bilinçaltınız onu doğru kabul eder ve gerçek kılmaya çalışır. İyi şansa, ilahi yol göstericiliğine, doğru eyleme ve hayatın nimetlerine inanın.
- Neyin bir prensibi vardır?
- Doğruluğun bir prensibi vardır ama yalancılığın yoktur.
- Mucizeler ne zaman gerçekleşir?
- Mucizeler istemeyi bildiğinizde gerçekleşir.
- Bıkkınlıkların sebebi nedir?
- Bütün bıkkınlıkların sebebi, gerçekleştirilemeyen arzulardır. Engellere, gecikmelere ve zorluklara fazla kafa yorarsanız, bilinçaltınız buna uygun bir şekilde yanıt verir ve kendi iyiliğinizi bloke edersiniz.
- Ne ekersek onu mu biçeriz?
- Hangi ölçüyle ölçerseniz aynı ölçü sizlere de uygulanacaktır. Başkalarına yaptığınız iyilikler ve yaptığınız kötülükler kendi zihninizin yasasına uyarak size aynı şekilde ve aynı miktarda geri gelir. Bir kişi bir başkasını kandırıp aldatırsa, aslında kendisini kandırıp aldatıyordur: Suçluluk hissi ve kayıp ruh hali, kaçınılmaz bir şekilde bir noktada bu kayıpları ona çeker. Bilinçaltı onun zihinsel eylemini kaydeder ve zihinsel niyete ya da motivasyona göre tepki verir. Bilinçaltınız kişisel değildir ve değişmez; kişileri düşünürken ya da dini ilişkilere veya kurumlara saygı gösterirken de öyledir. Ne şefkatlidir, ne de intikamcı. Başkaları için düşündükleriniz, hissettikleriniz ve onlara karşı olan davranışlarınız en sonunda size döner. Bilinçaltınıza ne ekerseniz bedeninizde ve çevrenizde onları biçersiniz
- Seçme özgürlüğümüz var mı?
- Unutmayın ki seçme özgürlüğüne sahipsiniz. Hayatı seçin! Sevgiyi seçin! Sağlığı seçin!
- Paraya bakışımız nasıl olmalıdır?
- Parayı temel amacınız haline getirmeyin. Refah, mutluluk, huzur ve sevgi talep edin.
- Nerede yaşıyoruz?
- Kendi yarattığınız psikolojik hapishanede yaşıyorsunuz.
- Hastalıklar nerede başlar?
- Bütün hastalıklar zihinde başlar.
- Başımıza gelenlerde rolümüz var mı?
- İşin gerçeği, başımıza gelen hemen her şeyde bizim rolümüz vardır.
- Kendimizi nasıl incitiriz?
- Benimsediğimiz olumsuz fikirlerle kendimizi incitiriz. Öfke, korku, kıskançlık ve kin duyarak kendinizi kaç kez yaraladınız?
- Neye sevinelim?
- Başkalarının sahip olduğu bolluğa sevinin.
- Kim için hayatın bir anlamı yoktur?
- Hayatın sadece doğmaktan, ergenlikten, gençlikten, olgunluktan ve yaşlılıktan oluşan dünyevi bir döngüden ibaret olduğuna inanan bir kişi gerçekten de acınası bir durumdadır. Bu tür bir insanın demir atacak bir çıpası, umudu ve vizyonu yoktur. Bu kişi için hayatın da bir anlamı yoktur.
- Hayatta İnsanlarla ilgili kural nedir?
- İnsanların sizin hakkınızda ne düşünmesini istiyorsanız, onlar hakkında öyle düşünün. İnsanların sizin hakkınızda ne hissetmesini istiyorsanız, onlar hakkında öyle hissedin. İnsanların size nasıl davranmalarını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.
- Bilinçaltının kuralı nedir?
- Bilinçaltınıza ne ekerseniz, bedeninizde ve çevrenizde onları biçersiniz. Diken ekerseniz, üzüm toplayabilir misiniz ? Her düşünce bir nedendir ve her durum bir sonuçtur. Düşüncelerinizi kontrol etmeniz bu yüzden bu kadar önemlidir.
- Olumlama nedir?
- Olumlama, bir şeyin gerçek olduğunu söylemektir ve aksine işaret eden tüm kanıtlara rağmen bu ruh halini sürdürmeyi başarırsanız, dileklerinizin gerçekleştiğini görürsünüz.
- İnanç neye benzer?
- İnancın toprağa ekilen bir tohum gibi olduğunu bilin; türünü yansıtacak bir şekilde büyür. Fikri (tohumu) zihninize ekin, beklentiyle sulayıp gübreleyin ve gerçekleştiğini görün."
- Patronunuz için ne dilekte bulunuyorsunuz?
- Patronum için sağlık, başarı, zihinsel huzur ve mutluluk diliyorum.
- Haksız yollardan kazanılan para ne olur?
- Haksız yollardan kazanılan para, kanat takıp uçup gider.
- Evliliğimizde sorunlar yaşadığımızda ne yapalım?
- Mutlaka bir uzmandan yardım alın. Dişinizi çektirmek için marangoza gitmediğinize göre, evlilikle ilgili sorunlarınızı da akrabalarınızla ya da arkadaşlarınızla tartışmayın.
- İnsan kimdir?
- Nitekim bir insan bilinçaltı zihninde ne düşünüyorsa, o kişidir.
- Düşünce nedir?
- Düşünce başlangıç aşamasında olan bir eylemdir.
- Mış gibi davranmak etkili olur mu?
- Öyleymişim gibi davranıyorum ve öyle oluyorum.
- İnsanlar nasıl bir dünyada yaşarlar?
- Nerede yaşarsanız yaşayın, nasıl bir toplumun parçası olursanız olun, insanların çoğunluğunun dış dünyada yaşadığını görürsünüz. Daha aydın olanlar ise daha çok iç dünyalarıyla ilgilenmektedirler. Onlar, iç dünyanın dış dünyayı yarattığını fark etmişlerdir; bunu sizde fark edeceksiniz. Düşünceleriniz, duygularınız ve hayalleriniz, deneyimlerinizin düzenleyici prensipleridir. Tek yaratıcı güç, iç dünyadır. İfade dünyanızda bulduğunuz her şey, sizin tarafınızdan zihninizin iç dünyasında, bilinçli ya da bilinçdışı olarak yaratılmıştır.
- Gün içinde yaşadıklarımızı ne yapalım?
- Bir gün yaşadığınız sıkıntıları ya da hayal kırıklıklarını bir diğer güne asla taşımayın.
- Bilinçaltı nasıl bir yerdir?
- Bilinçaltınız iyi ya da kötü her türlü TOHUMU kabul eden bir toprak parçası gibidir. Düşünceleriniz aktiftir; bunlar tohumlardır. Olumsuz ve yıkıcı düşünceler bilinçaltınızda olumsuz bir şekilde işlemeye devam eder.. Er yada geç bunlar ortaya çıkar ve içeriklerine uygun dua deneyimler olarak biçimlenir..
- Hangi duygu nasıl bir sonuç meydana getirir?
- Sağlıklı olma hissi sağlıklı olma halini yaratır; zenginlik hissi zenginlik yaratır.
- Hayatın ne olması gerekir?
- Hayatın bir macera olması gerekir. Hayatın tatmin edici olması gerekir. Hayatın sadece var olmaktan daha fazlası olması gerekir.
- Bilinçaltı nasıl çalışır?
- Bilinçaltınız asla uyumaz, asla dinlenmez. Her zaman iş başındadır. Bilinçaltınızın mucizeler yaratan gücünü sadece uyumadan önce ona ne istediğinizi söyleyerek keşfedebilirsiniz.
- Bir başkası bizi nasıl üzebilir?
- Bir başkasının size dediklerinin siz izin vermediğiniz müddetçe sizi rahatsız ya da sinir etmemesi gerekir. Bir başka kişinin sizi üzebilmesinin tek yolu sizin düşüncelerinizdir.
- Düşüncelerde kural nedir?
- Her düşünce bir nedendir ve her durum bir sonuçtur. Düşüncelerinizi kontrol etmeniz bu yüzden bu kadar önemlidir. Düşünce-Durum Neden-Sonuç
- Söz eylemlerimizde etkili midir?
- Bilinçaltı ve bilinç neyle ilgilenir?
- Bilinçaltı her zaman hayatı odağına alır. Sizin görevinizse bilincinizle ilgilidir. Bilincinizi doğru önermelerle besleyin. Bilinçaltınız daima alışageldik zihinsel kalıplara göre hareket eder.
- Ne düşünürsek ne olur?
- İyi şeyler düşünürseniz iyi şeyler, kötü şeyler düşünürseniz kötü şeyler olur. Gün boyunca ne düşünürseniz, o olursunuz.
- Nasıl bir mühendis olalım?
- Zihinsel bir mühendis olun; denenmiş ve kanıtlanmış teknikleri, kendinize daha muhteşem ve güzel bir inşa etmek için kullanın.
- Erdemlerle ilgili ne dersiniz?
- Her erdem övgüye değerdir. Kibarlık bir erdemdir. Bu nedenle, kibarlık övgüye değerdir.
- Zihinsel resim önemli midir?
- Zihinsel bir resim bin kelimeye bedeldir. Bilinçaltınız inancın desteğiyle zihninizdeki herhangi bir resmi ortaya çıkaracaktır. Duada tüm çabalardan ya da zihinsel baskıdan kaçının. Uykulu bir duruma geçin ve duanızın yanıt bulduğunu hissederek ve bilerek uyuyun.
- Ne kadar güçlüyüz?
- Olduğumuzu düşündüğümüz kadar güçlüyüz ve olduğumuzu düşündüğümüz kadar değerliyiz.
- Günlük duamız nasıl olmalıdır?
- Günlük duamız ya da günlük ruh halimiz, bütün iyi şeylerin neşeli ya da öz güvenli bir şekilde beklenmesi olmalıdır; bu en büyük duamızdır. Eğer en iyisini beklersek, en iyisi bize gelecektir. En önemli olan şey ruh halimizdir.
- Neyi değiştirmemiz gerekir?
- Daha iyi bir hayat yaşamak için değiştirmeniz gereken şey harici şartlar değil, kendi zihninizdir. ... Değişim gücü zihninizdedir.
- Zihin yaşlanır mı?
- Aslında zihin asla yaşlanmaz.
- Neyi hayal edelim?
- Sonunda istenen şeyi hayal edin ve onun gerçekliğini hissedin, sonra sonsuz yaşam ilkesi bilinçli tercihinize ve bilinçli isteğinize cevap verecektir. Bu, kabul ettiğiniz ve kabul edeceğiniz inancın anlamıdır. Modern zihin bilimcinin dua terapisini uygularken yaptığı şey budur.
- Ne söylediğinize dikkat edin. Ağzınızdan çıkan her sözcüğe dikkat edin. Asla, 'Başarısız olacağım. İşimi kaybedeceğim. Kirayı ödeyemeyeceğim demeyin.' Bilinçaltınız esprileri anlamaz. Bütün bunları gerçekleştirmeye kalkar.