Meram’ Belediyesi yaz hazırlıklarını sıklaştırdı

Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri daha temiz ve sağlıklı bir Meram için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri daha temiz ve daha sağlıklı bir Meram için gerçekleştirdiği yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerinin dezenfekte çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Ekipler, bu kapsamda yıl boyunca belirli periyotlarla gerçekleştirdiği çalışmalarını yaz aylarının yaklaşmasıyla iyiden iyiye sıklaştırdı.

“DEZENFEKTE ÇALIŞMALARIMIZ YAZ BOYUNCA AYNI TİTİZLİKLE DEVAM EDECEK”

Yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerinin hijyeni için titiz bir çalışma yürüten Meram Belediyesi ekipleri, 3 araç ile ilçe genelinde yoğun bir çalışma sergiliyor. Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden çalışmalar hakkında yapılan açıklamada; “Yaz günlerinin yaklaşması ve artan sıcaklıklarla birlikte ortaya çıkması muhtemel kötü kokunun ve yaşanabilecek sağlık problemlerinin önüne geçebilmek amacıyla ekiplerimiz, tüm yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerinin temizliğini yıl içinde periyodik olarak gerçekleştirmektedir. Meramlı hemşehrilerimizin sağlığını korumak adına bu çalışmalarımızı yaz aylarında daha sık aralıklarla gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede yılbaşından bu yana devam eden 2024 çalışmalarımızı sıcakların kendini göstermesiyle iyiden iyiye artırdık. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra konteynerler, koku giderici solüsyonla özenle temizleniyor. Ayrıca uygulanan kimyasal ürünlerle bakteri oluşumunun da önüne geçiyoruz. Bu çerçevede 1 adet yer altı 2 adet yer üstü yıkama aracımız ile günlük 30 yer altı konteyner ve 120 adet de yer üstü konteyner dezenfekte edilmekte ve yıkama işleri yapılmaktadır. Bunun yanı sıra dezenfekte esnasında sıkılan özel solisyonlarla sinek ve larva oluşumunun da önüne geçilmektedir. İlçemiz merkezinde ve kırsal mahallelerde bulunan tüm konteynerlerin içini ve dışını en ince detayına kadar temizleyen ekiplerimiz bu işlemi yaz boyunca tekrarlamaktadırlar. Böylelikle mahalle, cadde ve sokaklarımızı kötü koku ve çirkin görüntüler yaşamadan bir yaz mevsimi geçirmelerini ve hemşehrilerimizin Meramlı olmanın ayrıcalığını yaşamaları sağlanmaktadır. Sağlık açısından önem arz eden bu çalışmalarımız ara vermeden devam ettirileceğini Meram kamuoyuna duyururuz.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri