KÖFTECİ YUSUF^TAN SONRA ARAŞTIRILIYOR! Domuz eti nasıl anlaşılır?

KÖFTECİ YUSUF^TAN SONRA ARAŞTIRILIYOR! Domuz eti nasıl anlaşılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda analizleri sürüyor. Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar kategorisinde yapılan testler neticesinde, Köfteci Yusuf'un satmış olduğu köfte ve dana eti dönerin domuz eti olduğu tespit edildi. Geniş yankı uyandıran olay sonrası 'Domuz eti nasıl ayırt edilir?' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte, domuz ve dana etini birbirinden ayırt etmenizi sağlayacak 5 ipucu...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan gıda analizleri sonucunda Köfteci Yusuf'un satmış olduğu köfte ve dana dönerde domuz eti olduğu tespit edildi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş uygulayan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Liste her geçen gün güncelleniyor. Et ürünlerinde, köftede, zeytinyağında, peynir gibi pek çok gıda ürünlerinde sahteciliğe rastlandı. Hileli ürünleri bazı önemli unsurlara dikkat edip ayırt etmek mümkün. Bilhassa domuz eti ile dana eti; renk, et lifi, yağ türü, aroma ve doku bakımından farklılıklar göstermektedir.

DANA ETİ KOYU, DOMUZ ETİ AÇIK KIRMIZI BİR TONA SAHİPTİR!

Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre dana eti, koyu kırmızı ve yoğun bir yapıya sahiptir. Domuz etinin ise daha açık bir kırmızı tonu vardır. Ayrıca rengi tavuk eti ile benzerlik göstermektedir.

Dana etinin liflerinde yoğun ve belirgin çizgiler vardır. Dana etinde lifler, hem kalın hem de sıkı bir yapıdadır. Domuz etinde ise durum faklıdır. Domuz etinin daha ince ve aralıklı lifleri olur. Ayrıca yapısı daha yumuşaktır.

YAĞ DOKUSU!

Dana etinin yağı kuru ve liflidir, bu da ayırmayı kolaylaştırır. Domuz etinin yağı oldukça nemli ve etten ayırması zordur. Domuz eti, hem daha elastiktir hem de kalın ancak yumuşak bir yağ dokusuna sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri