İsrail, kendilerine ihracat kısıtlaması getiren Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti!

Türkiye, Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar 54 ürün grubunda İsrail ile ticaretini kısıtlama kararı aldı.

Gazze'de aylardır sivil katliamı yapan İsrail'in Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından yaptığı tehditkar açıklamada, Türk ekonomisine zarar verecek ekonomik tedbirler alacaklarını ve ABD'deki ülke ve kuruluşlarla Türk ürünlerinin ithalatının engellenmesi için temasa geçilme talimatı verdiğini açıkladı.

Haberler.com'da yer alan habere göre İsrail 7 Ekim'den beri on binlerce ton bomba atarak 33 binden fazla Filistinlinin ölümüne ve 75 binden fazlasının yaralanmasına yol açan Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Bölgedeki insanlar açlık ve sefaletin yanı sıra ölümün pençesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye, Gazze'ye gönderdiği insanı yardım gemileriyle Filistinlilere yönelik desteğini ilk günden beri sürdürüyor.

TÜRKİYE'NİN KISITLAMA KARARI İSRAİL'İ ÖFKELENDİRDİ
Son olarak ise Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasının Gazze'de ateşkes ilan edilene ve Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar yürürlükte kalacağını duyurdu. Filistin'in yanında olmaya devam edileceğinin altının çizildiği açıklamanın ardından İsrail'den Türkiye'ye yönelik tehdit geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından öfke dolu bir açıklamada bulundu.

"TÜRK ÜRÜN İTHALATININ ENGELLENMESİ İÇİN ABD'Lİ DOSTLARIMIZA TALİMAT VERDİM"
Israel Katz, "İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. İsrail'in Türkiye'nin ihracatını engelleyeceği ürünler için bir liste daha hazırlanmasını ve ayrıca ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını, Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak." sözleriyle küstah bir açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri