Konyaspor, 'feda sezonunu' ilan etti! İşte yönetimin fedakarlık yapacağı konular

Konyaspor, sportif başarı ve maddi açıdan zorlu bir sezonun ardından feda dönemine giriyor. Borcu 1 milyar TL'yi aşan kulüp, gelecek sezonunu 'feda sezonu' olarak ilan etti. Yeşil-Beyazlılar, kadro yapılanması birçok alanda fedakarlık yapacak.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de sportif ve maddi zorluklarla karşılaşan Konyaspor, borcunun 1 milyar TL'yi aşmasıyla ekonomik sıkıntılarla mücadele etti. Yeşil-Beyazlılar, geçen sezon maaşlarını geç alması nedeniyle oyuncular tarafından ihtar çekilerek zor durumda kalmıştı. Yeni sezona "feda" dönemi olarak hazırlanan Konyaspor yönetimi, kadro yapılanması başta olmak üzere birçok alanda fedakarlık yapacak. Kulüp, bütçesini önemli ölçüde düşürecek ve transfer ile futbol yapılanmasında kısıtlamalara gidecek. Anadolu Kartalı, maaş dengesi ve bonservis başta olmak üzere tüm kalemlerde kısıtlamalar yapacak. Bu adımlarla kulüp, ekonomik dengesizliği düzeltmeyi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.

“KONYASPOR’UN GELECEĞİNİ KURTARACAK HAMLELER YAPILACAK”

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübün geleceğini kurtaracak adımlar atmayı hedeflediklerini açıkladı. Korkmaz, "Bir feda yılı olarak yola çıkacağız. Tüm şehirden Konyaspor için fedakarlık bekleyeceğiz. Birçok şeyden vazgeçeceğiz. Kulübün içinden başlayan ve futbol takımına giden teknik direktör maaşına kadar her şey. Kulüp yönetimiyle ortak bütçe planlaması yapılacak bir organizasyona ihtiyacımız var. Takım bütçesine bunun içinde. Konyaspor güvenli yerlerde dolaşabilir. Konyaspor’un gerçekten kendisine hedef koyup belli başarılar elde etmesi için bana göre 3-4 yıl böyle şansı kesinlikle yok. Bizler 3-4 yıl sonrasına bu Konyaspor’u hazırlayabiliriz. Yapılacak en doğru şey Konyaspor’un geleceğini kurtaracak hamlelerle borç yapısını azaltacak hamleler yapmak. En önemli hamle de kulüp yapılanması" ifadelerini kullandı.

“KAMPANYA, BORÇ ÖDEME ÜZERİNE OLMALI”

Başkan Ömer Korkmaz, kulüp için bir yardım kampanyası başlatılıp başlatılmayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Korkmaz, "Yardım kampanyası başlattığımızda buradaki beklentimizin ne olacağı çok önemli. Yardım kampanyası olsa da olmasa da dışarıdan gelir artırıcı unsura sahip olsak da yapabileceğimiz planlama bu. Bu tarz kampanyalarla 1 milyar, 700 milyon, 500 milyon TL gibi astronomik bir yardım beklemek gerçekçi değil. Kampanya yapalım güçlü bir kadro kuralım dersek bu camiaya olan inancımızı kaybederiz. Bu tür bir kampanya ile kulübümüzü iyi bir yere taşıyamayız. Kampanya borç ödeme kampanyasının herhangi bir kalemi olmadığı sürece o kampanya Konyaspor kulübüne ne kadar fayda verir, bilmiyorum. Bizim kampanyamız tamamen borç ödeme üzerine olmalı. Kampanya yapmaya açığız bundan gocunmayız, hoşumuza bile gider. Ama en önemli nokta, kampanyanın hangi amaca hizmet edeceğini net bir şekilde belirlemek" şeklinde konuştu.

ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYASPOR Haberleri