CHP Konya, bu ilçede seçimin yenilenmesi için YSK’ya başvurdu

CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak’ın az oy farkıyla seçimi kaybetmesi üzerine Karapınar Yüksek Seçim Kuruluna(YSK) sonuçlara itiraz edildi. Konya YSK’nın itirazı ret etmemesi üzerine Ankara YSK’na başvuruldu.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yerel seçimlerde CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Gönül Karabacak’ın az oy farkıyla seçimi kaybetmesi üzerine Karapınar Yüksek Seçim Kuruluna(YSK) sonuçlara itiraz edildi. İtiraz kabul edilmeyince Konya YSK’ya itiraz edilmesinin rağmen, Konya YSK’nın itirazı ret etmemesi üzerine Ankara YSK’na başvuruldu.

Konuyla ilgili CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ve CHP Konya Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Tinemyis Alcan birlikte yaptıkları açıklaması yaparak, Karapınar’da itirazın kabul edilerek, adalet istediklerini dile getirdiler.

Karapınar YSK ve Konya YSK’nın yaptıkları itirazları ret ettiğini dile getiren CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “31 Mart seçim sonuçlarının memleketimize ve Konya’mıza hayırlı olmasını dilerim. Seçilen tüm belediye başkanlarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum. 31 Mart akşamı Konya Milletvekilimiz Barış Bektaş’la birlikte Karapınar’daydık. Karapınar İlçe Başkanımız İlter Çorakçı ve Belediye Başkan adayımız Gönül Karabacak tarafından bize seçim torbalarının mühürsüz olarak ilçe seçim kuruluna geldiği iletildi. Bizde avukatlarımızla birlikte hem sandıklara hem de mühürsüz aylar için Karapınar YSK’ya itirazımı yaptık. Bu itirazımızın ret edilmesi üzerine Konya YSK’ya delillerimizle birlikte itirazda bulunduk. Konya YSK’da itirazımızın ret etti. Kayseri Pınarbaşı ilçesinde 1 çuval oyların mühürsüz olduğu için seçim kurulu 2 Haziran’da seçimlerin yeniden yapılacağına karar verdi. Bizde bunu emsal göstererek elimizdeki delillerle Ankara Yüksek Seçim kurulundan oyların yeniden sayılması veya seçimlerin yeniden yapılmasını talep ettik. Biz herkes için adalet istiyoruz. Karapınar’ın hakkını arıyoruz. Bu süreci Genel Merkezimizde Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Meryem Gül Çiftçi ile birlikte takip ediyoruz. Umarız YSK adaletli bir karar alır ve Karapınar’da itirazımız kabul edilerek, yeniden oylarımız sayılır veya seçim tekrarlanır. Bayramlar, barışın, sevginin, kardeşliğin ve paylaşımların anlam bulduğu özel günlerdendir. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve güzel bir bayram geçirmesini dilerim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri