TSYD Başkanı Oğuz Tongsir görevden alındı

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) geçtiğimiz ay yaşanan başörtüsü skandalı sonrası, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'in görevden alındığı açıklandı.

İstanbul Levent’teki TSYD havuzuna başörtülü olduğu gerekçesiyle girişine izin verilmeyen Mehmet İzmirlioğlu’nun eşinin yaşadığı olayın ardından, dernek büyük tepki çekmişti.

Olay, TSYD üyesi kameraman Mehmet İzmirlioğlu'nun, çocukları ve eşiyle havuza gitmesi sırasında yaşandı. Görevliler, eşinin başörtülü olması nedeniyle havuza giremeyeceğini belirterek aileyi kapalı havuza yönlendirdi. İzmirlioğlu’nun itirazları üzerine Başkan Oğuz Tongsir, havuzun dernek kurallarına göre yönetildiğini savunmuş, şikayet tehdidine ise “İstediğin yere şikâyet edebilirsin” yanıtını vermişti.

Olayın duyulmasının ardından büyük bir kamuoyu tepkisi oluştu ve TSYD’ye binlerce şikayet geldi. Daha önce de benzer olayların yaşandığı öğrenilirken, TSYD tüzüğünde böyle bir kuralın olmadığı, olayın Tongsir’in kişisel kararı olduğu ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı, Oğuz Tongsir’i görevden aldı ve derneğe kayyum atanacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri