Akşehir’in Aydınlık Yüzü Öğretmen Okulu kitabı yayımlandı

Şair ve yazar Ahmet Üresin’in 17.kitabı Akşehir’in Aydınlık Yüzü Öğretmen Okulu okuyucusu ile buluştu.

Şair ve Yazar Ahmet Üresin kitabıyla ilgili şu ifadelere yer verdi ; Köy Enstitüleri ve öğretmen okulları, köy çocuklarının eğitim, öğretim ve yetişme konusunda çok önemli katkılar sağlamıştır. Akşehir İlk Öğretmen Okulu’ da bunlardan biridir. Konya, Afyon, Burdur, Isparta ve Uşak illerinden öğrenci almıştır. Bu öğrenciler ortaokulu bitiren, sınava girip kazanan öğrencilerden oluşmaktadır. Yatılı olarak Akşehir’de kalmaktalar. Her türlü gereksinimleri devlet tarafından karşılanmaktaydı. Çoğu öğrenciler ailelerinden ilk kez ayrılıyordu. Yani ikinci bir yuva görevi yapıyordu. Bu okulların açılmasında katkısı olan başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Saffet Arıkan, Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ve tüm emeği geçenlere sonsuz saygılarımı sunarım.

Ben de bu öğrencilerden biriyim. 1968-1971 yılları arasında Akşehir İlk öğretmen Okulu’nda 3 yıl okuyarak ilkokul öğretmeni oldum. Cumhuriyetin kazanımlarından biridir. Bizimde cumhuriyete borcumuzu ödememiz gerekir. Bu kitap çok az da olsa bu değerlerden biri olan Akşehir İlk Öğretmen Okulu’nu anlatmaktadır.

Kitabın ön hazırlığında Cahit Yalçın BİLİM öğretmenimizin görüşlerini aldım. Işıklar içinde yatsın. Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimize ve okulu bitiren şair ve yazarlarımıza ulaşmaya çalıştım. Ne yazık ki yeterince ulaşamadım. Bu nedenle bazı öğretmen ve arkadaşlarımızın hepsinin bilgisi yok. Kitapta yer almayan öğretmen ve arkadaşlarım beni bağışlasın. Kitabın hazırlanmasında bilgilerine başvurup yardımcı olan öğretmenlerimize ve arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca yol gösterici ve bilgi konusunda yardımcı olan; Prof Dr. Saim Sakaoğlu, Prof Dr. Ahmet Maden, Münevver Maden, Neşe Orhan, Namık Orhan, İsmail Karaman, Fikret Oktay’a, bilgisayar çalışmalarında yardımcı olan damadım Ali Selçuk Bilir’e, ayrı ayrı teşekkür ederim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri