Doğal gaz faturalarına eklenecek tutar belli oldu İndirimde sona gelindi

Doğal gaz faturalarına eklenecek tutar belli oldu İndirimde sona gelindi

Ekonomideki kötüleşmenin ardından vatandaşların faturalarını ödemekte zorlanmaları üzerine mutfak doğal gaz kullanımlarında geçerli olmak üzere ayda 25 metreküplük kısım ücretsiz kullandırılmıştı. Ücretsiz doğal gaz kullanımı Nisan ayı sonu itibari ile sonlanıyor.

1 Mayıs itibari ile kullanılan doğal gaz faturalarında ücretsiz doğal gaz uygulaması kalkıyor. Toplamda 43 milyar liralık indirim uygulanan doğal gazda ortalama bir ailenin faturasında yaklaşık 150 lira kadar indirim uygulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan 2023’te yaptığı açıklama ile ilk faturaların tamamen ücretsiz olacağını, diğer aylarda ise faturaların 25 metreküplük kısmının ücretsiz olacağını duyurmuştu. Hane başı 150 liraya denk gelen doğal gaz indirimi uygulaması 1 Mayıs 2024 itibari ile bitiyor. Uygulanan indirimde süre uzatımına yönelik bir açıklama olmaması nedeni ile Mayıs ayı ile birlikte doğal gaz faturaları 150 lira daha eklenerek ücretlendirilecek.

DOĞAL GAZA ZAM GELECEK Mİ?

Yapılan indirimin ortadan kalkması nedeni ile oluşacak fatura artışının zam olarak algılanmaması için BOTAŞ'tan bir açıklama yapıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ(BOTAŞ), 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir artış ya da değişiklik yapılmadığını bildirdi. Ancak Mayıs ayı için bir zam yapılıp yapılmayacağı henüz duyurulmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri