Erdoğan'dan UEFA'nın Merih Demiral kararına tepki: Gerekli adımlar atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da düzenlenen Astana Zirvesi'ne katılımının ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde yer alan konulardan biri de Merih Demiral'a verilen ceza oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki Astana Zirvesi'ne katılımının ardından yurda dönüş yolculuğunda gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Erdoğan, EURO 2024 çeyrek finalinde Türkiye-Hollanda maçını Berlin'de izleme kararı aldıklarını açıkladı. Gündemde geniş yer bulan, milli futbolcu Merih Demiral'a UEFA tarafından verilen 2 maçlık ceza da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında yer aldı.

Bilindiği üzere, Türkiye-Hollanda maçında sevincini 'bozkurt' işareti yaparak gösteren Merih Demiral'a UEFA tarafından soruşturma başlatılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın yaşandığı gün Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiğini ve UEFA yetkililerinin bakanlığa çağrılarak gerekli adımların atıldığını duyurdu. Almanya ve Fransa formalarında yer alan sembollerin görmezden gelinirken, Merih Demiral'ın heyecanını yansıtan hareketinin cezalandırılmasını eleştiren Erdoğan, "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda Maçını Berlin'de İzleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EURO 2024 çeyrek finalinde oynanacak Türkiye-Hollanda maçını Berlin'de stadyumdan takip edeceğini de açıkladı. "Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik. İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım." diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri