“Çocuklarımız aydınlık yarınların güvencesidir”

Konya Valisi Vahdettin Özkan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimizin, bütün dünyaya ilan edilişinin 104. yıldönümünü büyük bir gururla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinde,milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesi tüm dünyaya ilan edilmiştir.Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni büyük bir özveri ile açan kahramanlar, dünyaya insanlık ve demokrasi dersi vermişlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.

Sevgili çocuklar! Milletimizin, ülkemizin, yarınlarımızın ve umutlarımızın teminatı sizlersiniz. Ülkemizi daha da güçlendirerek çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tamdır! Sizlere armağan edilen ve ilelebet yaşatılacak olan bu bayramın mana ve ehemmiyeti tarihi bir mücadele sonucu şekillenmiştir. O mücadelenin ruhunda, inanç ve kutsal değerlerimize olan teslimiyet vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet’in temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin aziz şehitlerini ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri