Dereye Düşen 7 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Dereye Düşen 7 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Muş, Korkut ilçesinde yaşanan acı olayda, dereye düşen 7 yaşındaki Asya Arat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ailesi ve yerel topluluk büyük üzüntü içinde.

Asya Arat, kardeşleriyle birlikte İçboğaz köyünün serin ve yemyeşil dağlarında uçkun bitkisi toplamak için dışarı çıkmıştı. Uçkun, yöre halkı tarafından sıklıkla toplanan ve çeşitli yemeklerde kullanılan bir bitkidir. Topladıkları bitkilerle eve dönüş yolunda olan Arat ve kardeşleri, dere kıyısında kısa bir mola verdi. Bu sırada, Asya Arat'ın dengesini kaybedip suya düşmesiyle mutlu bir gün kâbusa döndü.

Kurtarma Çabaları ve Sonuçları

Küçük Asya, akıntının da etkisiyle yaklaşık 500 metre sürüklenirken, çevredeki duyarlı vatandaşlar hemen müdahale etti. İlk müdahaleyi yapan köylüler, acil durum ekiplerine haber verdi. Olay yerine hızla gelen 112 Acil Sağlık ekibi, Asya'yı sudan çıkardıktan sonra ilk müdahaleyi yaparak onu hemen Korkut Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradaki ilk müdahalelerin ardından Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edilen küçük Asya, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetti.

Toplumun Tepkisi ve Yansımaları

Asya Arat'ın vefat haberi, başta İçboğaz köyü olmak üzere tüm Korkut ilçesini yasa boğdu. Asya'nın okul arkadaşları, öğretmenleri ve komşuları, Arat ailesinin evinin önünde toplanarak taziye dileklerinde bulundular. Küçük Asya'nın anısına köy meydanında düzenlenen anma töreninde, köyün imamı duygusal bir konuşma yaparak, Asya'nın neşeli ruhunun her zaman hatırlanacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri