Implant Tedavisinde SGK'nın Kapsamı Genişliyor

Implant Tedavisinde SGK'nın Kapsamı Genişliyor

Implant Tedavisinde SGK'nın Kapsamı Genişliyor

SGK, belirli durumlar altında implant tedavilerini kapsamına alıyor. Konjenital diş eksikliği, yüz travmaları ve doğumsal anomaliler bu destekten yararlanacak gruplar arasında. Detaylar bu kapsamlı rehberde.

Eğer bir gün bir dişinizden mahrum kalırsanız, Türkiye'de yaşayan biri olarak, sigortanızın bu önemli tedaviyi kapsayıp kapsamadığını merak edebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı özel durumlar için implant tedavi ücretlerini ödeyeceğini açıkladı. Peki bu durumlar neler? Ve bu yeni düzenleme kimleri kapsıyor? İşte, diş sağlığı konusunda ülkemizde yaşayan herkesi yakından ilgilendiren bu güncellemenin ayrıntıları.

Konjenital Diş Eksikliği ve SGK'nın Ödeme Koşulları

Hekimler konjenital diş eksikliğini, doğuştan gelen ve genellikle genetik faktörlerin etkisiyle oluşan bir durum olarak tanımlar. SGK, bu sorunu yaşayan bireylerin yanında yer alarak, yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor. Tedavinin bu kapsamda olup olmadığını anlamak için, bir diş hekimi tarafından yapılan detaylı bir muayene ve tanının önemi büyük.

Tek Taraflı Serbest Sonlu Dişsizlik

SGK'nın belirttiğine göre, alt veya üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik durumunda da implant tedavi masrafları karşılanabilir. Bu durum, bireyin hem fonksiyonel hem de estetik ihtiyaçlarını karşılama noktasında büyük bir fırsat sunuyor.

Yüz Bölgesi Travmaları ve Sonrasında Gelen Destek

Yüz bölgesinde yaşanan travmalar, kistler veya tümörler sonucunda gelişen maksiler ve mandibuler kemikteki aşırı doku kaybı da SGK'nın ödeme listesine eklenmiş durumda. Bu durum, yaşanabilecek olumsuzlukların ardından bireylerin topluma adaptasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.