Köksal: Geri dönüşler memnun ediyor

Köksal: Geri dönüşler memnun ediyor

Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Köksal, Konyalı vatandaşlar arasında infakın çok güzel bir şekilde yerleştiğini belirtti.

Konya merkezli, 2001 yılında faaliyetlerine resmi olarak başlayan ve 2005 yılında yurt dışına da adım atan Dost Eli Derneği, uluslararası projeleriyle Afrika ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Dernek, geniş kapsamlı yardım faaliyetleriyle bilinen ve başta Gazze olmak üzere yurt dışındaki ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor. Dost Eli Derneği, ulusal ve uluslararası alanda birçok kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde bulunarak yardım faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor. Özellikle Ramazan ayında yoğunlaşan yardım projeleriyle, Gazze başta olmak üzere yurt dışındaki ihtiyaç sahibi ailelere umut olmayı hedefliyor. Dernek, kamu kurumlarıyla iş birliği içinde olmasıyla birlikte, gönüllülerin katkıları ve toplumun desteği ile bu anlamlı projeleri hayata geçiriyor.

ismail-koksal-2.jpeg

“DİNİMİZDEN ALIĞIMIZ GÜÇLE FAALİYETLERİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İnfakın önemine değinen Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Köksal, Dost Eli Derneği olarak faaliyetlerini öncelikle İslam dininden aldıkları ilhamla yapmaya çalıştıklarını söyledi. Köksal, “İnfak, bizim mensup olduğumuz ve övündüğümüz dini mübini İslam’ın en önemli kaidelerinden bir tanesi. Bizimde etrafımızdaki insanları görüp gözetmeyi emreden bir dinin mensubu olmamız hasebiyle bu doğrultuda çalışma içerisindeyiz. Kur’an’ı Kerim’de zekatla alakalı ayet var. Orada sekiz sınıf insandan bahsedilir, hayır ve hasenatımızı öncelikle kime vereceğimizle alakalı. Bizde bu faaliyetlerimizi öncelikle mensubu olduğumuz İslam dininden aldığımız ilhamla yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bizler infak meşelisini önemsiyoruz. Yola çıkış serüvenimizde dinimizden alığımız güçle yapmaya çalışıyoruz. İnfak sınıfını ya da infak mekanizmasını iyi çalıştırdığımız sürece Allah’ın izniyle ihtiyaç sahibi insan kalmaz. Ve bizlerde bu doğrultuda gayret etmeye çalışıyoruz. Kur’an’ı Kerim’de hem zekattan hem de sadakadan bahsedilir, dolayısıyla yeri geldiği zaman sadaka zekatında önüne geçiyor. Çünkü zekat yılda bir defa verilir ama sadaka yıl içinde zaman gözetmeksizin ve birçok defa verilebilir. Sadaka elimizi cebimize attığımızda bozuk paraları vermek değildir ama yeri geliyor sadaka zekatın önüne geçebiliyor. Zekatta 40’ta 1 olarak en az limit olarak verilmesi gerekiyor ama sadakada limit yoktur. Buradan hareketle bağışçılarımıza ve ziyaret ettiğimiz esnafımıza bu konuyu anlatıyoruz. Bizler her zaman bağışçı ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesi görmeyi sürdürüyoruz” dedi.

1-7-psd22.jpg

“NEREYE GİTTİYSEK ELİMİZ BOŞ DÖNMEDİ”

Konya’da infak anlamında vatandaşların çok bilinçli olduğunu ve kendilerinin gittikleri yerlere ellerinin boş dönmediğini ifade eden İsmail Köksal, “Bizler Konya’dayız ve Anadolu’dan dünyaya sloganı ile yola çıktık. Ve bu çerçevede hizmet etmeye gayret ediyoruz. Konya’da çok güzel bir dönüş var. Elhamdülillah bilinçli insanımız çok. Ama hakkıyla yerine getirilip getirmediği ve zamanında yeri ulaşıp ulaştırılmadığı noktasında tereddütler var. Lazım olduğu zaman hemen ulaştırılmalı ve bu bilincin yerleşmesi gerekiyor. İnsanımız kadir şinas, nereye gittiysek geri dönmedik çok şükür. Yaptığımız işin ayaklarının yer basması ve insanımızın da yeteri derecede değer vermiş olması bizleri, ziyadesiyle memnun ediyor. Konya’da infak, zekat kavramı çok şükür yerleşmiş. Bizleri, günler öncesinden arayıp uğrasanız da zekatımız verelim diyen insanımız çok var. Böyle insanların sayının artmalı diye düşünüyorum” diye konuştu. ABDULĞANİ ÇİFTÇİ

whatsapp-image-2024-03-12-at-13-03-39.jpeg

fucytbrwaaer19h-psd222.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.