Zincir marketlere düzenleme geliyor...

Zincir marketlere düzenleme geliyor...

Devlet, artan perakende fiyatlarına karşı önlem alıyor. Bu bağlamda, Perakende Yasasında önerilen değişiklik meclisin odak noktasında.

Düzenleme ile devlet, makul olmayan fiyatların önüne geçiyor. Görev değişikliğine göre geniş bir iş ağının geliştirilmesi mümkün kılınmaktadır. Vatandaşlar temel ihtiyaçlarını daha kolay ve daha ucuz fiyatlarla karşılayabilecek.

YURTDIŞINA AÇILANA TEŞVİK VERİLECEK
Tüm piyasa katılımcıları ile işbirliği içinde karşılıklı hak ve menfaat ortamı kontrol edilmektedir. Güvenlik açıkları en aza indirilecek. Yönetime, olası ihlal ortamlarında proaktif ve hızlı hareket etme fırsatı sunulacak. Düzenlemeler, pazara girmek isteyenler için de geliştirme fırsatları sunuyor. Şirketlere yurtdışına açılmaları için fırsatlar ve teşvikler sunulmaktadır. Tedarik zinciri hareketini hızlandıran aktörler güçleniyor.

KÜÇÜK ESNAF İÇİN KORUMA

Yeni düzenlemeler ile yayılımı hızlandırmak için önlemler alınacak. Perakendeciliğin yaygınlaşması ve hızla gelişmesi için finansman düzenlemeleri yapılmaktadır. Gerçek perakendecilerin kar marjlarını düşürmeyi, ancak pazarı çeşitlendirmeyi ve hacmi artırmayı hedefliyor. Küçük tüccarların iş alanlarını korumak için de önlemler alınmaktadır. Bu kapsamda ana tedarikçilerin hafta sonu çalışma saatleri sınırlanacak. İşletme ve küçük esnafın bir arada bulunduğu alana mesafe şartı uygulanacak.

Yapılacak düzenlenmeler, pazardaki düzenin neredeyse tamamen rekabetçi bir şekilde korunmasını sağlıyor. Bu konuda Rekabet Kanununda yeni bir düzenleme yapılmıştır. Yeni izinler, piyasada rekabeti sağlayan Rekabet Kurumu'na veriliyor. Rekabet Kurumu, piyasada rekabete zarar vermeye başlamadan müdahale edebilir. Piyasayı bozan hareketler tespit edilir edilmez müdahale edilmesi mümkündür. Kanun düzenlemeleri kapsamında Eylül ayı başında sektör temsilcileriyle bir toplantı yapıldı. Ekim ayında sektör temsilcileri ve STK'larla tekrar görüşülerek düzenlemelere son hali verilecek.

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.