Ünlü halı firması iflasın eşiğinde! Korkulan oldu

Ünlü halı firması iflasın eşiğinde! Korkulan oldu

Gaziantep OSB’de faaliyetini sürdüren; reklamlarıyla dikkat çekmiş halı firması Mars Halı Sanayi ve Ticaret Limited şirketi şimdilerde iflasın eşiğinde!

Alınan bilgiye göre, üretimini Gaziantep'te gerçekleştiren ve sektörde öne çıkan isimler arasında yer alan firma, daha önce konkordato ilan ederek 3 aylık bir koruma süresi talep etmişti. Bu süre mahkeme tarafından 1 yıla çıkarıldı.

Firmanın bu kararıyla, çalışanların da gelecekleri konusundaki kaygıları arttı. 16 Şubat 2024’te başlayan 3 aylık geçici mühlet, firmanın finansal durumunu iyileştirme amacıyla mahkeme tarafından bir yıl daha uzatıldı. Bu süre zarfında firmanın mali durumunu düzeltemediği takdirde iflas ile yüz yüze kalacak ve çalışanları da mağduriyet yaşayabilir.

Alınan son kararın, Mars Halı’nın geleceği için bir dönüm noktası olması beklenirken, herkesin gözü kulağı mahkemeden çıkacak nihai kararda. Şirketin iflas etmemesi ve çalışanların işlerini kaybetmemesi için atılacak adımlar şimdiden merak konusu oldu.

3 YILLIK BAŞARI HİKAYESİ

2021 yılında Gaziantep sanayi bölgesinde faaliyete geçen Mars Halı, kısa sürede sektörde adını duyurdu. Üretim, ithalat ve ihracat ile başladığı ticari faaliyetlerini, 6000 m2’lik kapalı alana yayarak üretimini güçlendirdi. Başarılı reklam çalışmalarıyla da dikkat çeken şirket, 3 yıllık bir başarı hikayesi yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.