Konya'da şiddetli fırtına tarım işçilerini vurdu

Konya'da şiddetli fırtına tarım işçilerini vurdu

Konya'da şiddetli fırtına tarım işçilerini vurdu...

Konya’nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına ve sonrasında yağan yağmur nedeniyle Şanlıurfa'dan pancar çapası ve karpuz ekimi için gelen tarım işçilerinin kaldığı çadırlar uçtu eşyaları yağan yağmur nedeni ile ıslandı.

Seydişehir Gökhüyük mahallesinde bulunan araziye yerleşen yaklaşık 60 kişiden oluşan 10 ailenin 12 çadırından 5 tanesi şiddetli rüzgar nedeni ile yıkıldı.

Gökhüyük Mahallesi sınırları içindeki arazide sabah saatlerinde saatteki hızı 100 kilometreyi aşan fırtına tarım işçilerinin kurulu çadırlarını ve giyeceklerini havaya uçururken Yaklaşık 60 kişinin yaşadığı 10 çadırdan 5 tanesi yıkıldı, yağmur nedeni ile ev eşyaları ile gıda malzemeleri zarar gördü.

Fırtına dolayısıyla demirleri yıkılan çadırların yerle bir olduğunu ifade eden anne Meryem Donatimur(50)” Urfa’dan geldik. Tarım işçisiyiz. Karpuz ekiyor, pancar çapası yapıyoruz. 10 aileyiz yaklaşık 60 kişiyiz. Ne çadır kaldı ne eşya kaldı ne yiyecek ne giyecek kaldı. Hepsi uçtu hepsi gitti. Hiçbir şey kalmadı mağduruz yetkililerden destek istiyoruz. Allah için bize baksınlar Türk vatandaşıyız mağduruz.” dedi.

Doğan Donatimur(18) ;”yaklaşık 60 kişiyiz fırtına geldi çadırlarımızı uçtu çadır kalmadı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklar hasta oldu hastaneye gidemiyoruz. Yapabilecek hiçbir şeyimiz yok. Tarım işçisi olarak geldik bu işleri yapıyoruz. Soğuk çok oldu ve sıcak çok olduğu zaman çok zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Urfa’dan karpuz ekimi ve pancar çapası için Seydişehir'e gelerek Gökhüyük mahallesine yerleşen tarım işçileri ilkel çadırlarında yaşam mücadelesi vererek yaklaşık 4 ay boyunca burada kalacaklarını kaydetti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.