Tam yüzde 40... Kargo ücretlerine zam geldi

Tam yüzde 40... Kargo ücretlerine zam geldi

Tam yüzde 40... Kargo ücretlerine zam geldi

PTT, kargo hizmetlerinde yapılan yeni düzenlemelerle birlikte ücretlere önemli bir artış yapma kararı aldı. Son zam haberinin ardından, PTT kargo ücretlerine yaklaşık %40'a varan oranda bir artış daha gerçekleştirdi.

Artan Kargo Ücretleriyle Sektördeki Dengeler Değişiyor

PTT'nin kargo hizmetlerindeki bu zam kararı, sektörde dikkatle takip ediliyor. Şubat ayındaki büyük zamdan sonra gelen bu artışla birlikte, tüketicilerin kargo gönderimlerinde maliyetleri önemli ölçüde artacak.

Bir diğer önemli nokta ise PTT'nin 2017'de Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi sonrası yaşadığı mali tablodaki değişim. Fon devri öncesi kar eden PTT, son yıllarda sürekli zarar ettiği ve milyonlarca TL faiz ödemek zorunda kaldığı belirtiliyor. Bu durum, kargo sektöründeki fiyat politikalarının da arkasındaki nedenler arasında yer alıyor.

Kargo gönderimlerinde artan maliyetler, tüketicilerin ve işletmelerin lojistik tercihlerini ve alışkanlıklarını da etkileyecek gibi görünüyor. PTT'nin kargo ücretlerindeki bu artışın, sektör genelinde nasıl bir dönüşüme yol açacağı ise yakından takip edilecek konular arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.