Seçim sonrası emeklileri çıldırtacak zam! Erdoğan canlı yayında oranı açıkladı

Seçim sonrası emeklileri çıldırtacak zam! Erdoğan canlı yayında oranı açıkladı

Emeklilerin beklediği zam sonunda netleşti. Büyük bir heyecan ile maaşlarını almayı bekleyenler oranları duyunca gözleri fal taşı gibi açıldı.

Seçim sonrası emeklileri çıldırtacak zam! Erdoğan canlı yayında oranı açıkladı Türkiye’nin ve dünyanın gündemini yakında ilgilendiren seçim sonunda netleşti. Gözler seçimlerin ardından yaşanacak olan değişimlere çevrilmişken, emeklileri ilgilendiren müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Emekliler için Haziran ayı emeklilerin ayı olacak. Peki, emekliler için zam oranı ne kadar oldu? Emekliler zamlı maaşı ne zaman alacaklar?

Tarihin en önemli seçimlerinden biri de dün Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri oldu. Türkiye’de 21 yıldır seçim kaybetmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine seçimlerden galip ayrıldı. Seçimlerin ardından tüm Türkiye’nin beklediği tek şey artık maaş zammı oldu. Temmuz ayında netleşecek olan zamlardan önce emekliler için bayram ikramiyeleri öncelikli hale geldi. Haziran ayında yatması beklenen bayram ikramiyelerinde son durum ne? Bayram ikramiyeleri kaç TL yatacak? Emekliler asgari ücret seviyesinde ikramiye alıyor mu?

para12.png

4000 TL OLUYOR

Geçtiğimiz Nisan ayında emeklilerin cebini rahat ettirebilmek adına, Ramazan Bayramından hemen önce bayram ikramiyeleri hesaplara aktarılmıştı. Şimdi sırada Kurban Bayramı ikramiyeleri var. Kurban Bayramı ikramiyeleri için dün gerçekleşen seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması ile birlikte asgari ücret seviyesine yükseltilecek ve 8.500 TL olacaktı ancak, seçimleri kazanan Recep Tayyip Erdoğan olunca yeni zam olup olmayacağı araştırılmaya başladı. Şu an gündemde herhangi bir zam söz konusu değil. İkramiyeler hesaplara yatmadan hemen önce bir zam müjdesi gelmediği taktirde ikramiyeler yine 2000 TL olarak hesaplara yatacak ve 15 milyon emekli, 2023 yılında toplam 4000 TL ikramiye sayesinde fazla maaş almış olacak.

emekli.png

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı ilgili soruları sormaya başladı. İkramiyelerin bayramdan hemen önce 19- 26 Haziran tarihleri arasında yatması bekleniyor. Aynı zaman zarfı içerisinde emeklilerin birkaç gün ara ile emekli aylıklarını alacağı da biliniyor. Bayram üstü çift maaş sevinci emeklilerin yüzünü güldürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.