Pandemide devlet desteği almıştı! Ünlü turizm şirketi kapanıyor

Pandemide devlet desteği almıştı! Ünlü turizm şirketi kapanıyor

Pandemide devlet desteği almıştı! Ünlü turizm şirketi kapanıyor

Küresel ekonomik kriz dünyada etkisini artırırken bu kez Türkiye'nin bilinen turizm firmalarından olan şirket iflas bayrağını çekti.

Tüm dünya, COVID-19 salgını sebebiyle uluslararası seyahatleri durdurarak kendi sınırları içinde izole olmak zorunda kaldı. Bu süreçte birçok ülke ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Pandeminin henüz sona ermediği bir dönemde, Ukrayna ve Rusya arasında başlayan çatışma dünya genelinde endişeleri artırdı. Salgının üzerine bir de bu çatışmanın gelmesi, ekonomik krizin daha da derinleşmesine yol açtı.

Ülkeler, enflasyonla mücadele etmek için çaba sarf ederken birçok şirket ve işletme iflas etmek zorunda kaldı. Turizm sektörü de bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerden biri oldu. Uluslararası seyahat kısıtlamaları ve ülke içindeki sıkı tedbirler, turizm sektörünü olumsuz yönde etkiledi.

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI iflas etti

REZERVASYONLAR TEK TEK İPTAL EDİLİYOR

Ekonomik krizin yuttuğu firmalar bir bir iflas ederken bu kez iflas haberi turizm sektöründen geldi. Almanya merkezli tur operatörü FTI, iflas başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Türkiye, şirketin en çok tatil sattığı destinasyonlar arasında yer alıyordu.

Mevcut seyahatlerinin etkilenmemesi için şirket konu üzerinde çalışmaya devam ederken, 4 Haziran'dan itibaren henüz başlamamış seyahatlerin iptal edileceği aktarıldı.

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü olan ve adresi Münih'te olan turizm şirketi FTI, yerel mahkemeye iflas için dilekçesini verdi. İflastan etkilenen müşteriler için para iadesi çalışmaları devam ederken, 11 bin çalışanı olan FTI, pandemi sürecinde Alman hükümetinden 595 milyon euro yardım aldığı ortaya çıktı.

Nisan ayında FTI, Türkiye'ye olan talebin yüksek olduğunu ve pandemi öncesi 2019'da görülen rezervasyon sayılarını aşarak yeni bir rekor kırılacağını ifade edilmişti. FTI'nın iflasının Türkiye'deki turizm sektörü üzerindeki etkisi ise merak ediliyor.

En büyük operasyonlarını Türkiye ve Mısır’la yapan turizm şirketi FTI’ın iflasının ülkeye etkisini değerlendiren turizmciler firmanın yerinin kolay dolmayacağının altını çizerken, şirketin ayakta kalması için sektör temsilcilerinin organize hareket etmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.