Müjde geldi! Başarılı oluyoruz gibi

Müjde geldi! Başarılı oluyoruz gibi

Müjde geldi! Başarılı oluyoruz gibi...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ekonomik programlarının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Bakan Şimşek, "Programımızın olumlu sonuçları enflasyon beklentilerine de yansıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentilerinde devam eden bir düşüş olduğunu vurguladı. "Yıl sonu enflasyon beklentisinde gerileme devam ederken, 12 ay sonrası beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu." dedi. Bu iyileşmenin, enflasyon ataletinin kırılmasında ve kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasında büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Dezenflasyon Süreci ve Beklentiler

Şimşek, açıklamasında mayıs ayında yıllık enflasyonun en yüksek seviyeye ulaştığını, ancak yılın geri kalanında hızla düşüş beklediklerini ifade etti. "Enflasyon gerçekleşmeleri de beklentileri etkiliyor, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla beklentiler hedefimize daha hızlı yakınsayacaktır. Hedefimize ulaşmakta kararlıyız." dedi.

Kalıcı Fiyat İstikrarı

Bakan Şimşek, beklentilerdeki iyileşmenin kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasında kritik bir rol oynadığını belirtti. "Beklentilerdeki iyileşme, enflasyon ataletinin kırılmasında ve kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasında çok önemli." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.