Motorine 90, benzine 70 kuruş zam gelecek!

Motorine 90, benzine 70 kuruş zam gelecek!

Benzin ve motorin fiyatlarına 2 Şubat'ta gelen zammın ardından dev bir fiyat artışının daha yaşanacağı belirtiliyor. Ünlü ekonomist Oğuz Demir'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre benzin ve motorine salı günü 90 kuruşa yakın bir zam yapılacak.

Dolar ile birlikte 8 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatları akaryakıt ürünlerine zam üstüne zam yapılmasına neden oluyor.

Brent petrol 93 dolar civarında ve fiyatı adım adım yükseliyor. Akaryakıt fiyatlarına son olarak 4 Şubat'ta gelen zamla LPG 40 kuruş zamlanmış, ondan önce ise 2 Şubat'taki zamlar birlikte benzinde 39, motorinde 32 kuruş artış yaşanmıştı.

PETROL FİYATLARI 8 YILIN ZİRVESİNDE

Son dönemde hem dolar kuru hem vergiler hem de petrol fiyatları etkisiyle zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları bu sefer Ekim 2014 sonrasındaki 8 yılın zirvesine yükselen petrol fiyatlarında artış nedeniyle daha da yukarı gidebilir.

BENZİNE 70, MOTORİNE 90 KURUŞ ZAM GELECEK

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, benzine 70, motorine ise 90 kuruş zam gelecek. Böylelikle fiyatlar 16 liraya dayanacak. O zammın ne zaman yapılacağı da açıklandı.

EKONOMİST OĞUZ DEMİR, SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Ekonomist Oğuz Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok üzülerek... Haftaya salı gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorinde 70-90 kuruş arası yeni bir zam gelme olasılığı çok yüksek. Petrol fiyatlarındaki artış zammın nedeni. Pazartesi sert bir düşüş olmazsa gelecek zam bu..." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.