Konya'nın ünlü et firması iflas etti! Liste belli oldu

Konya'nın ünlü et firması iflas etti! Liste belli oldu

Konya'nın ünlü et firması iflas etti! Liste belli oldu...

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat hız kesmeden devam ediyor. Küresel krizin etkisiyle birçok firma borç batağına saplanmış durumda. Bankalardan aldıkları kredileri ödeyemeyen işletmeler, çareyi konkordato ilan etmekte buluyor.

Konkordato sürecine giren firmaların bu durumu, diğer alacaklıları da olumsuz etkiliyor. Bazıları başarılı bir şekilde konkordato sürecini atlatırken, bazıları ise ödemelerini yapamadıkları için iflas etmek zorunda kalıyor.

Sonuç olarak, Türkiye'de iflas eden firmaların sayısı her geçen gün artıyor. 2023 yılına kadar işletmeler büyük mücadele vermiş olsa da, 2024 yılında durum pek değişiklik göstermedi. Son olarak iflas eden firmalardan biri daha listeye eklendi.

Konya ve Alanya'da 25 bin canlı hayvan kapasiteli çiftlikleri bulunan büyük bir firma, nakit akışındaki bozukluk nedeniyle iflas etti. 75 yıl önce kurulan bu firma, sektörde önemli bir yer tutuyordu ve yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımlar yapmıştı.

Konya'da bulunan entegre et üretim tesisi de iflas etti ve tasfiye süreci başladı. Hacıince Et'in iflasıyla ilgili detaylar, Meram ilçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde bulunan tesisin durumunu ortaya koyuyor. İflas eden firmadan alacaklı olanlar, sürecin nasıl ilerleyeceğini bekliyor.

Konya 1. İcra Dairesi tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

zel-tasarim.png

KAYNAK:abcgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.