Konya'nın süt firması iflas etti! Son bir ay içinde iflas eden şirketlerin sayısında rekor artış!

Konya'nın süt firması iflas etti! Son bir ay içinde iflas eden şirketlerin sayısında rekor artış!

Son bir ay içinde iflas eden şirketlerin sayısında rekor artış! İşte o şirketler…

Türkiye’de son bir kaç ay içerisinde iflas eden şirketlerin sayısında oldukça fazla artış görülmeye başlandı. Peki ama bu şirketler ekonomik zorluklara karşı nasıl direnemiyor ve iflas ediyor? İflas, genellikle gelirlerin borçları karşılamadığı veya borçların vadesinin geldiği halde ödenemediği durumlarda gerçekleşmektedir.

BEĞENDİK- KAYSERİ

Türkiye’nin köklü zincir marketlerinden biri olan Beğendik mağazalarının temeli 1980’lerde Kayseri de atılmıştır. 1993 yılında hızla büyümeye başlayarak zincir market haline gelmiştir. Daha sonra İstanbul pazarına girmiş ancak 2002 yılında pazardan çekilmek zorunda kalmıştır. Ancak ekonomik sıkıntılara girerek konkordato talebinde bulunmuş ve iflasını ilan etmiştir.

TİREBOLU 42- GİRESUN

Tirebolu 42 çay şirketi 1992 yılında Giresun’un Tirebolu ilçesinde kurulmuştur. Kalitesiyle önde gelen çay şirketleri arasında yer almaktadır. Ekonomik sıkıntılar doğrultusunda nakit para akışındaki güçlükler şirketin konkordato talebinde bulunmasına ve iflasına neden olmuştur.

TAHAM İNŞAAT- BURSA

Bursa’da 1992 yılında kurulmuştur. 33 Yıllık deneyime sahiptir ve uluslararası faaliyetler göstermektedir. Ancak şirket maddi sıkıntılar sebebiyle konkordato talep etmiştir. Ve şirketin iflasına karar verilmiş olup, şirketin bir çok inşaatı yarıda kalmıştır.

ÇINAR KONSERVE- BURSA

Bursa’da 1968 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bu güne çeşitli ürünleriyle adından sıkça söz ettirmiştir. Bursa da üretim yapan köklü bir şirkettir. Ancak şirket ekonomik sıkıntılara dayanamayarak mahkemeye başvurmuştur ve mahkeme tarafından iflasına karar verilmiştir.

TAMTAD KONSERVE-İZMİR

1958 yılında İzmir’de Mesut Yavgun tarafından kurulmuştur. 300 metrekarelik küçük bir tesiste sınırlı sayıda ve yalnızca sebze konserveleri üretimi ile faaliyetlerine başlamıştır. Şirket ekonomik sıkıntılara göğüs geremeyerek konkordato talep etmiş ve iflasını duyurmuştur.

SEL SÜT-KONYA

Konya’da süt ve süt ürünleri üretimlerine başlamıştır. Sel süt, maddi sıkıntılar yaşayarak borçlarını ödeyemediği için mahkemeye konkordato talebinde bulunmuştur. Mahkeme tarafında konkordato talebi onaylanmış ve şirketin iflasına karar verilmiştir.

EKOL ASANSÖR- İZMİR

1989 yılında İzmir’de kurulmuştur. Çok sayıda sektöre hizmet vermiştir. Ayda ortalama 780 asansörün bakım ve onarımını üstlenmiştir. Ancak şirket mali zorluklarla karşı karşıya kalmış ve iflasını açıklamıştır. Şirketin iflasını duyurması sektörde büyük yankı uyandırmıştır.

HÜNNAP-İSTANBUL

2014 yılında Abdullah Sarı tarafından kurulmuştur. Şirket takviye edici gıda, ilaç ve anne bebek alanında hizmet vermektedir. Hünnap gıda mali darboğaza girerek konkordato talep etmiştir. Mahkeme tarafında incelenen şirketin iflasına karar verilmiş ve şirket iflasını açıklamıştır.

GKN KARGO- İSTANBUL

GKN Kargo 2016 yılında Gökhan Akyürek tarafından kurulmuştur. 50 yıldır lojistik, taşımacılık ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketi çatısı altında toplanmıştır. Birçok spor kulübüne sponsor olmuştur. Ancak şirket mali zorluklarla karşılaşmış ve konkordato talep etmiştir. Mahkeme tarafından şirketin talebi onaylanmış ve şirket iflasını duyurmuştur.

ELİMSAN-KOCAELİ

1980 yılında Kocaeli’de kurulmuştur. Şalt cihazları endüstrisinde öncü konumda yer almıştır. Ancak şirket 1 yıldır üretim yapmamış ve hatta işçilerinin maaşlarını dahi ödeyememiştir. Zaman zaman şirkette işçiler tarafından çeşitli eylemler yapılmıştır ve 200’den fazla işçi işten çıkarılmıştır. Şirket mahkemeye konkordato talebinde bulunmuş ve iflasına karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.