“Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz özel günlerdir ”

“Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz özel günlerdir ”

Başkan Pekyatırmacı Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında; bayramların birlik ve beraberliğin güçlendirildiği, ezelden ebede giden kardeşliğin yenilendiği günler olduğunu ifade etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Bir taraftan büyük bir manevi huzurla idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif'i uğurlamanın hüznünü yaşarken diğer taraftan mübarek Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri sağlık ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturan Rabbimize hamd-ü senâlar olsun.
Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz, ezelden ebede giden kardeşliğimizi yenilediğimiz müstesna günlerdir. Gönüllerimizin yumuşadığı bu özel günler, aynı zamanda kırgınlıkların giderilmesi, küskünlerin barışması için de önemli bir fırsattır.
Bu vesileyle, öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım. Bayram yapamayan, sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin bayramı olmaya çalışalım.
Her bayram olduğu gibi bu bayramda da karşılığını Allah’tan bekleyerek, Rabbimizin bizlere verdiği nimetleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım, onlara yardım eli uzatalım. Unutmayalım ki, bayramlar paylaştıkça anlam kazanır.
Ben bu bayramın ayrıca tüm Müslümanlar ve insanlık için de gerçek manasıyla “bayram” havasında geçmesini, İsrail'in Gazze'deki soykırımının da bir an önce son bulmasını diliyorum. Bayram dolayısıyla yola çıkacak sürücülerimizden de hem kendilerinin hem sevdiklerinin hem de başkalarının canlarını tehlikeye atacak adımlardan kaçınmalarını, trafik kurallarına harfiyen uymalarını bekliyorum.
Bu vesileyle siz değerli hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.
Allah’a emanet olun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.