''Gram altın 1500 liraya ulaşabilir''

''Gram altın 1500 liraya ulaşabilir''

ABD'deki banka iflaslarının ardından altının ons (31.1 gram) fiyatı perşembe günü üçüncü defa 2 bin dolar seviyesinin üstünü test etti. Ons altın tarihinde ilk kez 5 Ağustos 2020’de 2 bin doları aşmış, en son zirvesini 2 bin 70 dolarla 8 Mart 2022’de görm

Ons altındaki yükselişle birlikte gram da rekor kırarak 1.244 liraya çıktı.

Altın fiyatlarındaki gelişmeleri değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın, bankacılık krizlerinden aldığı destekle yükselişe geçti. Şu anda kâr satışları bekliyorum. Altındaki ralli henüz bitmedi hatta yeni başlıyor. Ons altın yaz aylarında 2 bin 350 dolara yükselebilir. Çünkü bankacılık krizi devam ediyor ve başka ülkelere sıçrama ihtimali var. Ayrıca ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarında yavaşlamaya gitmesi ve dünyadaki jeopolitik risklerin devam etmesi altını pozitif yönde etkiliyor” dedi.

Memiş, şöyle konuştu: “Gramda Kapalı Çarşı fiyatıyla ekranlarda görünen fiyat arasında 30 liralık makas aralığı var. Vatandaşlar ekrandaki rakama değil, serbest piyasa fiyatlarına baksın. Gram Kapalı Çarşı’da 1.264 liraya kadar yükseldi. Gram fiyatları ons nedenli ara ara düşse de bu düşüşler kalıcı olmayacaktır. Yazdan sonra gramda 1.300-1.400 liraları konuşacağız. Eylül gibi de 1.550 lira olabilir. O yüzden altını olan satmak için acele etmesin. Almayanlar ise düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.