En çok iflas yaşayan iller sıralamasında Konya ilk sıralarda

En çok iflas yaşayan iller sıralamasında Konya ilk sıralarda

En çok iflas yaşayan iller sıralamasında Konya ilk sıralarda...

Son zamanlarda dünya genelinde ve Türkiye’de ekonomik dalgalanmaların artması, birçok şirketin konkordato veya iflas ilan etmesine neden olmaktadır. Peki Türkiye’de en çok iflas eden iller hangileri oldu?

EN ÇOK İFLAS YAŞANAN İLLER

En çok iflas haberinin geldiği şehirlerden olan Konya listenin 5.sırasında yer aldı.Tarım, gıda, tekstil, otomotiv, makine ve metal eşya gibi sektörlerde üretim yapmaktadır. Ayrıca, Konya aynı zamanda Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne sahiptir. Bu nedenle Konya, üretim şehri olarak tanımlanabilir.

Listenin 4.sırasına geldiğimizde ise üretimin yoğun gerçekleştirildiği sanayi şehirlerinden olan Kocaeli var.

En çok iflas eden şehirler listesinin 3.sırasında ise İzmir yer aldı. İzmir, Türkiye’nin önemli sanayi ve üretim merkezlerinden biridir. Özellikle tekstil, gıda, otomotiv, kimya ve metal sanayi gibi sektörlerde üretim faaliyetleri yoğun olarak gerçekleştirilmektedir. İzmir aynı zamanda Türkiye’nin en büyük fuar ve sergi merkezlerine de ev sahipliği yapmaktadır, bu da şehri bir üretim ve ticaret merkezi haline getirmektedir.

Son zamanlarda en çok iflas haberinin geldiği şehirlerden biri olan Bursa 2.sırada yer aldı.

Bursa, Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biridir. Ancak, son yıllarda ekonomik durgunluk, artan maliyetler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve pandemi gibi faktörler nedeniyle birçok işletme iflas etme riskiyle karşı karşıya kalmıştır.

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, işletme sermayelerini koruyamama, borçları ödeyememe ve rekabet koşullarına ayak uyduramama gibi nedenlerle iflas etme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

EN ÇOK İFLASIN YAŞANDIĞI ŞEHİR İSTANBUL OLDU

Listenin birinci sırasında üretimin ve nüfusun en fazla olduğu megaşehir İstanbul yer alıyor.

İstanbul’da çok sayıda işletmenin iflas etmesinin birkaç nedeni olabilir. Bunlar arasında yüksek rekabet, ekonomik belirsizlikler, yüksek kira ve işletme maliyetleri, yetersiz pazar araştırması ve planlama, nakit akışı sorunları, yönetim hataları, haksız rekabet ve tüketici taleplerine uyum sağlayamama gibi faktörler bulunabilir. Ayrıca pandemi gibi olağanüstü durumlar da işletmelerin iflas etmesine neden olabilir. Bu nedenler bir araya geldiğinde İstanbul’da işletmelerin iflas etme olasılığı daha yüksek olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.