Bugün sona erdi! Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti

Bugün sona erdi! Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti

Bugün sona erdi! Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti

1 Mayıs 2024 tarihinde başlayan ve 81 ilde uygulanan ücretsiz doğalgaz hizmeti, bugün itibariyle sona erdi. Bu uygulama ile birlikte, vatandaşlar ortalamada 150 TL daha az ödeme yapma avantajından faydalanıyordu.

Haziran Ayında Doğalgaza Zam Var mı?

Vatandaşlar, enflasyonla mücadele ederken doğalgaz faturalarındaki yüksek miktarlarla da mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kış aylarında belini büken doğalgaz faturaları, yaz aylarının gelmesiyle birlikte azalsa da hala önemli bir masraf kalemi olarak öne çıkıyor. Ancak, BOTAŞ'ın yeni tarife duyurusuna göre, Haziran ayında doğalgaz fiyatlarına bir zam yapılmayacak.

BOTAŞ Tarifesi Sabit Kaldı

BOTAŞ, haziran itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin doğalgaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapmadığını duyurdu. Konut tüketicileri için geçerli olan satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL olarak belirlendi. Sanayi abonelerinin tarifesi ise kademe 1 için 8 bin 549 TL, kademe 2 için ise 11 bin 374 TL olarak sabit kaldı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.