Başarısızlığın faturası ağır olacak! O bakanlar gidecek!

Başarısızlığın faturası ağır olacak! O bakanlar gidecek!

Başarısızlığın faturası ağır olacak! O bakanlar gidecek!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'de alınan başarısız sonuçların ardından, parti içinde fatura kimlere kesilecek sorusu merakla bekleniyor.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi kritik bölgelerde yaşanan ağır yenilginin sorumluları hakkında spekülasyonlar hız kazanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonuçlarına ilişkin müdahale edeceği ve bazı isimleri görevden alacağı iddiaları gündeme oturdu. Gazeteci Fatih Portakal, bu iddiaları "Erdoğan operasyonu" olarak nitelendirerek, bazı bakanlar, genel başkan yardımcıları ve il başkanlarının görevden alınacağını öne sürdü.

Hangi İsimler Görevden Alınacak?

Seçim sonuçlarının ardından parti içinde yapılacak değişikliklerle ilgili potansiyel adaylar da konuşuluyor. Fatih Portakal'ın iddialarına göre, özellikle 3-4 bakanın görevden alınması bekleniyor. Ancak hangi bakanların bu kapsamda olduğu netlik kazanmış değil.

İstanbul ve Ankara İl Başkanları Hedefte

Özellikle İstanbul ve Ankara illerindeki başarısızlık sonrası il başkanlarının da gözden geçirileceği konuşuluyor. İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın görevden alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Hesap Sorulacak İsimler

Fatih Portakal'ın iddialarıyla gündeme gelen görevden alınacak isimler arasında, Genel Başkan Yardımcıları da bulunuyor. Ancak bu isimlerin kesinliği hala belirsizliğini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başta İstanbul ve Ankara illeri olmak üzere, seçim başarısızlığıyla ilişkilendirilen isimlere kararlı bir müdahalede bulunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.