Beyanname süresi uzatıldı

Beyanname süresi uzatıldı

Beyanname süresi uzatıldı...

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi beyannamelerinin beyan ve ödeme süreleri ile elektronik defterlerin yüklenme sürelerini uzattı. İşte detaylar!

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan yeni sirkülerle, vergi mükelleflerine yönelik bazı kritik tarihlerin ertelenmesi kararlaştırıldı.

Bakanlığa iletilen talepler doğrultusunda , Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 ve mükerrer 242 nci maddelerindeki yetkiye dayanılarak; 30 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri ile 30 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024/Mart dönemine ilişkin “Form Ba-Bs” bildirimlerinin verilme ve mezkûr tarihe kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken “Elektronik Defter Beratları”nın yüklenme sürelerinin uzatılmasına karar verilmiştir.

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ

2023 yılına ait olan ve 30 Nisan 2024 tarihine verilmesi gereken Kurumlar Vergisi beyannameleri ile beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin süreleri 6 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

BA- BS FORMLARI

Mart/ 2024 dönemine ait olan alış ve satışlarla ilgili olan ve 30 Nisan 2024 tarihine kadar bildirilmesi gereken BA-Bs Formlarının bildirim süreleri 6 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

ELEKTRONİK DEFTER BERATLARI

30 Nisan 2024 tarihine kadar sisteme yüklenip imzalanması gereken Elektronik defter Beratlarının sisteme yüklenme ve imzalanma süreleri 10 Mayıs 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

beyanname-verme-ve-odeme-sureleri-uzatildi.jpeg
beyanname-verme-ve-odeme-sureleri-uzatildi.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.