Bakan Kurum, 2021’in “meteorolojik en’lerini” açıkladı

Bakan Kurum, 2021’in “meteorolojik en’lerini” açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2021 yılına ait “en uç meteorolojik değerlerin” yer aldığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerini paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “En uç meteorolojik değerlerin” derlendiği Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilere göre geçen yılın en sıcak günü 49,1 dereceyle 20 Temmuz'da Şırnak Cizre'de, en soğuk günü ise eksi 39,2 dereceyle 23 Ocak'ta Van Çaldıran Bezirhane köyünde yaşandı. Geçen yılen yüksek günlük toplam yağış metrekareye 396,1 kilogramla Antalya Kemer Ovacık köyünde ölçülürken, en yüksek kar kalınlığı ise 21 Şubat'ta Van Bahçesaray Kirapit Tepesi'nde 200 santimetre olarak ölçüldü. 2021'de en yüksek rüzgâr hızı Niğde Ulukışla Bolkar Dağı'nda kaydedilirken en yüksek deniz suyu sıcaklığı Antalya'da, en düşük deniz suyu sıcaklığı ise Çanakkale Uğurlu'da ölçüldü.

En yüksek sıcaklık 49,1 dereceyle Cizre'de ölçüldü

Türkiye genelinde bin 888 gözlem istasyonundan alınan verilerin değerlendirilerek 2021 yılı meteorolojik uç değerlerin hazırlandığını kaydeden Bakan Murat Kurum, geçen yılın en sıcak gününün49,1 dereceyle 20 Temmuz'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşandığını, aynı gün ikinci ölçülen en yüksek sıcaklık değerinin 47,8 dereceyle Diyarbakır Bismil, üçüncü ölçülen en yüksek sıcaklık değerinin 47 derece ile yine aynı gün Mardin Nusaybin olduğunu belirtti. Bakan Kurum, il merkezlerinde ölçülen en yüksek sıcaklığın ise Aydın'da gerçekleştiğini, 3 Ağustos'ta kentteki termometrelerin 45,1 dereceyi gösterdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.