Arabası olanlar dikkat! Yeni dönem resmen başladı

Arabası olanlar dikkat! Yeni dönem resmen başladı

Arabası olanlar dikkat! Yeni dönem resmen başladı

Trafik sigortalarında önemli bir değişiklik yapılarak zam hesaplaması maliyet endeksi üzerinden yapılacak. Bu değişiklik, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor ve sigorta primlerinin belirlenmesinde önemli bir etken olacak.

Trafik sigortası primlerinde artış her ay yüzde 5 olarak belirlenmişti. Ancak, yeni uygulamayla birlikte zamda üst sınır da belirlenmiş oldu. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bu oranları 2 katına kadar artırma yetkisine sahip.

Zam Oranları Aylara Göre Değişiyor

Artış oranları her ay değişiklik gösteriyor. Örneğin, Ocak ve Şubat aylarında artış yüzde 10 olarak belirlenirken, Mart ve Nisan'da bu oran yüzde 5 olarak kaldı.

Yeni Dönem: Maliyet Endeksi Temelli Hesaplama

Mayıs ayından itibaren trafik sigortalarındaki fiyatlar, hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek. Bu yeni uygulama ile zam oranları ve fiyatlar daha dengeli bir şekilde belirlenecek.

Mayıs Ayı Zam Oranı Limiti

Yeni uygulamaya göre mayıs ayı zam oranı üst sınırı yüzde 3 olarak belirlendi. Bu da sigorta primlerindeki artışın belirli bir sınıra bağlandığını gösteriyor.

Hasar Ödemelerindeki Belirleyici Faktör

Maliyet endeksi hesaplamasında en önemli etkenlerden biri asgari ücret artışıdır. Kazaların hasar ödemeleri, mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor ve bu da primlerin belirlenmesinde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.