60 kişi istihdam eden Konya'nın dev yemek fabrikası konkordato ilan etti

60 kişi istihdam eden Konya'nın dev yemek fabrikası konkordato ilan etti

60 kişi istihdam eden Konya'nın dev yemek fabrikası konkordato ilan etti

Konya’da sektöründe önde gelen bir yemek firması, ekonomik kriz nedeniyle konkordato ilan etti. Günlük binlerce kişi tarafından tercih edilen firmanın mali sorunlarının artmasıyla birlikte bu karar alındı.

Yemek sektöründe 2017 yılında kurulan ve günde 5 bin kişiye yemek satışı yapan firma, 60 kişiye istihdam sağlıyordu. Firma, kaliteli hizmetiyle dikkat çekmiş ancak nakit para akışındaki bozulma ve ekonomik sebeplerden dolayı konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Bu durum, sektörde ve piyasada dikkatleri üzerine çekti.

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Azra Hazır Yemek Organizasyon Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında konkordato kararı verdi. 01/07/2024 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı uygulanacak. Firmanın konkordato sürecini başarıyla tamamlaması bekleniyor.

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararı şu şekilde:

Davacı Azra Hazır Yemek Organizasyon Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi -(Mersis No : ******- Selçuk VD. ****** -Konya Ticaret Sicili No : ******) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 01/07/2024 tarihli ara karar ile davacı hakkında 01/07/2024 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, ****** T.C Kimlik Numaralı Ahmet Bulca atanmıştır. İİK’nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

ADI / SOYADI / UNVANI: AZRA HAZIR YEMEK ORGANİZASYON GIDA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: 1271013265

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 57747 / KONYA

DOSYA ESAS NO: 2024/548

KONKORDATO KARARI: GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLDİ

KONKORDATO İÇİN VERİLEN SÜRE VEYA TARİH: 3 AY

MAHKEME KARAR TARİHİ – KARAR GEÇERLİLİK BAŞLANGIÇ TARİHİ: 01/07/2024

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/1527892/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md–konkordato-muhlet-karari

KONKORDATO ALAN ŞİRKET/KİŞİ WEB İLETİŞİM BİLGİLERİ:

https://azracatering.com/iletisim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.