Başkan Karabacak’tan boykot çağrısına sert tepki

Başkan Karabacak’tan boykot çağrısına sert tepki

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi.

Başkan Karabacak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Sosyal medya üzerinden bir kısım çevreler tarafından başlatılan ve bazı ulusal kanallarca da desteklenerek gündemde tutulan Lokanta ve Kafelerimiz için iki günlük boykot çağrısının yapıldığını üzülerek görmekteyiz. Fahiş fiyatların olduğuna vurgu yapılarak Ahilik kültürüyle yoğurulan Esnaf ve Sanatkarlarımız üzerinden gündem oluşturma çalışmaları tamamen yanlıştır.

Esnaflarımızın fiyat tarifesi mevcuttur ve bunun dışında kesinlikle satış yapmaz, yapmamaktadır. Kendi imkanlarıyla varlığını sürdürmeye çalışan, istihdam sağlayan, her türlü olumsuzluklarda Vatan aşkıyla Devletinin ve Milletinin yanında olan, aksi bir düşüncesi kesinlikle olmayan Esnafımızı hedef tahtası haline getirmek büyük haksızlıktır.

Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere Devletimizin denetim organları fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik her türlü önlemi ve denetimi yapmaktadır. Birliğimiz ve Odalarımız da gerekli çalışmalarını itina ile devam etmektedir.

Lokanta ve Kafelerle masumane başlatılmaya çalışılan sürecin, tüm meslek dallarına yayılma olasılığını elbette ki bazı çevreler bilmekle birlikte olumsuzluk ortamı oluşturmak için fırsat kollamaktadır. Bu itibarla konunun hassasiyeti ve önemine vurgu yaparak Odalarımızın yapmış oldukları işletme maliyet hesaplarıyla birlikte Esnaflarımızı yoğun periyotlarda fiyat, porsiyon ve kalite denetimlerine devam edeceğini özellikle belirtmek isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.