Hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 729 TL verilecek

Hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 729 TL verilecek

Hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 729 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve PTT, dar gelirli vatandaşları ve yaşlıları desteklemek için kolları sıvadı. Bu yeni yardım programı, ihtiyaç sahiplerine umut ve finansal rahatlama getiriyor.

Bu program "Yaşlılar Engelliler Ekonomik Olarak Dezavantajlı Vatandaşlar"a veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal destek ödemeleri yaparak bu kişilere ekonomik yardım eli uzatıyor. Bu kapsamlı yardım programı, dar gelirli vatandaşların yaşamlarına olumlu bir etki yapmayı amaçlıyor.

Başvuru ve Koşullar

Yaşlı aylığı için başvuruda bulunmak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor:

65 yaş ve üstü olmak

Sosyal güvenceye sahip olmamak

Belirlenen gelir sınırını aşmamak

3 Bin 729 TL Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yaşlı aylığı, belirli gelir kriterlerini sağlayanlara ödeniyor. Bu ödeme, başvuru sahibinin ve eşinin geliri dikkate alınarak hesaplanıyor ve diğer hane üyeleri göz ardı ediliyor. Bu durum, başvuru sahipleri için önemli bir avantaj sağlıyor.

Ek Destekler ve Ödemeler

Temmuz ayına kadar 3.504 TL olarak ödenen yaşlı aylığı miktarının, temmuz ayında memur maaş zammı oranında artması bekleniyor.

Yaşlı aylığı alanlara ek olarak, elektrik tüketim desteği de sağlanıyor. Bu destek aylık 225 TL'ye kadar çıkabiliyor ve toplam ödeme tutarı 3.729 TL'yi buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.