Dikkat bu ay faturalar kabarık gelecek!

Dikkat bu ay faturalar kabarık gelecek!

Dikkat bu ay faturalar kabarık gelecek!

BOTAŞ, Mayıs itibarıyla meskenlerde kullanılan gaza ücretlerini zam yapılmadığını açıklasa da Türkiye'de tüm evlere gelen faturalar bu ay artarak gelecek.

Ekonominin kötüleşmesi ile birlikte vatandaşların faturalarını ödemekte zorlanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan 2023’te yaptığı açıklama ile doğal gaz faturalarında mutfak gazı için kullanılan kısım için indirim uygulanacağını duyurmuştu.

2024 Nisan sonuna kadar doğal gaz faturalarında 25 metreküplük kısmından ücret alınmama uygulama sona erdi.

dogalgazfatura.jpg

Milyonlarca vatandaş Mayıs faturalarına gelecek artışı merak etmeye başladı. 1 yıl içinde toplamda 43 milyar liralık indirim uygulanan doğal gazda ortalama bir ailenin faturasında 150 TL civarında indirim uygulanmış oldu. Konut doğal gazı faturalarında yapılan indirimlerin uzatılacağına ilişkin ise bir açıklama gelmedi.

DOĞAL GAZ KULLANIRKEN TEMKİNLİ OLUN

Türkiye'deki tüm evlere bu ay sonu ile indirimsiz faturalar gönderilecek. Yapılan hesaplamalara göre faturalarınızda yaklaşık 150 liralık bir artış olacak.

2-001.jpg

Faturalardaki bu belirgin artış nedeni ile vatandaşların doğal gaza zam geldiğini sanmamaları için faturalardaki farklılığın indirimli kısmın eklenmesinden kaynaklandığı duyuruldu. İndirime güvenerek doğal gazı bol kullanan vatandaşların ise bu tarihle birlikte tüketimlerinde dikkatli olmamaları halinde faturaları katlanacak.

BOTAŞ'TAN ZAM YOK AÇIKLAMASI

BOTAŞ ise geçen ay olduğu gibi Mayıs ayı içinde herhangi bir doğal gaz zammı uygulamasının olmadığını açıkladı. BOTAŞ'ın açıklamasına göre doğal gazda Mayıs ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Kurumdan yapılan açıklamada konutlarda Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.