Bayram ikramiyesi asgari ücretle eşitlendi mi?

Bayram ikramiyesi asgari ücretle eşitlendi mi?

Bayram ikramiyesi asgari ücretle eşitlendi mi?

Emeklilerin Kurban Bayramı öncesi heyecanla beklediği bayram ikramiyesi konusu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in girişimleriyle gündemde.

Gürer, emeklilere verilen 3 bin liralık bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılması için kanun teklifi verdi. Bu teklif, emeklilerin bayramda rahat bir süreç geçirebilmesi ve kurban alabilecek maddi imkanın sağlanması amacıyla yapıldı.

Emeklilere Verilen Bayram İkramiyesi Artırılmalı

Gürer'in kanun teklifiyle ilgili yaptığı açıklamalara göre, 3 bin TL tutarındaki bayram ikramiyesinin ekonomik kriz ortamında yetersiz kaldığı vurgulanıyor. Gürer, bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarında olması gerektiğini belirterek, "Bayram ikramiyesi ile 3 kilo pirzola alınıyor. Kurbanlık koyun alınabilmesi için bayram ikramiyesi asgari ücret olmalıdır. Bayramda olsun emekli yüzünü güldürün." ifadelerini kullandı.

Düşük İkramiye Miktarı Kabul Edilemez

Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Gürer, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir ortamda birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığının ortadan kalktığını belirtti. Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.